Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Έβανς

WRC: Νικητής ο Έβανς στην Πορτογαλία

Την πρώτη του φετινή νίκη στο φετινό WRC πέτυχε ο Έλφυ  Έβανς της Toyota, κυριαρχώντας και στις πέντε Ειδικές της τρίτης και τελευταίας μέρας του Ράλι Πορτογαλίας έναντι του Ντάνι Σόρδο της Hyundai.

Ο Έλφυ Έβανς έδειξε τις... διαθέσεις του από την πρώτη κιόλας από τις πέντε Ειδικές του 3ου σκέλους: Ήταν 9,6 δευτερόλεπτα ταχύτερος του Σόρδο και αμέσως διπλασίασε τη διαφορά του από τον Ισπανό οδηγό στην κορυφή της γενικής, στα 20 δευτερόλεπτα.

Στη συνέχεια ο Έβανς έλεγξε το ρυθμό του, αλλά παρόλα αυτά ήταν και στις υπόλοιπες Ειδικές ταχύτερος του οδηγού της Hyundai, κατά 1,4 / 0,3 / 4,2 και 2,1 δευτερόλεπτα αντίστοιχα, για να κερδίσει τελικά στον τερματισμό στο Ματοσίνιος με διαφορά σχεδόν μισού λεπτού.

Με αυτόν τον τρόπο, ο Έβανς έγινε ο τρίτος διαφορετικός φετινός νικητής του WRC σε τέσσερις αγώνες, ενώ παράλληλα η Toyota φάνηκε να "έκλεψε" από τη Hyundai μια νίκη που στην αρχή του αγώνα έμοιαζε σχεδόν βέβαιη για το κορεατικό εργοστάσιο.

Ο  Σόρδο αντιμετώπισε πολλά προβλήματα με τη φθορά των ελαστικών του, καθώς και με τα συχνά σβησίματα του κινητήρα του i20, ενώ ο μετέπειτα πρωτοπόρος και κυρίαρχος του Σαββάτου Οττ Τανάκ εγκατέλειψε χθες το απόγευμα με σπασμένη πίσω δεξιά ανάρτηση. Την ίδια ακριβώς τύχη είναι και ο Τιερί Νεβίλ το απόγευμα της Παρασκευής.

Η Hyundai, ωστόσο, έμεινε με την παρηγοριά των βαθμών της Power Stage, των 5 που πήρε ο Τάνακ γράφοντας τον πρώτο χρόνο και των 4 βαθμών που κέρδισε ο Νεβίλ, επιστρέφοντας εντέλει σήμερα με το Superally για να διεκδικήσει τους βαθμούς της τελευταίας Ειδικής. Τους υπόλοιπους 3-2-1 βαθμούς κέρδισαν οι Σεμπαστιάν Οζιέ, Κάλε Ροβάνπερα και Έβανς, που έκλεισαν την πεντάδα της Power Stage.

Όπως ήταν αναμενόμενο, στην τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Οζιέ, που κράτησε για σήμερα ένα σετ μαλακών ελαστικών και δεν δυσκολεύτηκε να περάσει και να ανοίξει μεγάλη διαφορά από τον ομόλογό του στην Toyota, Τακαμότο Κατσούτα, που πέτυχε το καλύτερό του αποτέλεσμα στο WRC.

Μετά από την πρώτη φετινή νίκη του Έβανς, και τέταρτη της καριέρας του στο WRC, ο Ουαλός πλησίασε τον Σεμπαστιάν Οζιέ στους δύο βαθμούς στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο επόμενος, 5ος φετινός αγώνας του WRC, το Ράλι Σαρδηνίας στην Ιταλία, έρχεται μόλις σε δύο εβδομάδες - στις 3-6 Ιουνίου.

ΡΑΛΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ 2021 - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

1. Έβανς (Toyota) +3:38:26.2

2. Σόρδο (Hyundai) +28,3

3. Οζιέ (Toyota) +1:23.6

4. Κατσούτα (Toyota) +2:28.4

5. Γκρίνσμιθ (M-Sport Ford) +4:52.7

6. Φουρμό (M-Sport Ford) +5:03.4

7. Λάπι (Volkswagen) +9:37.2

8. Σούνινεν (M-Sport Ford) +11:20.0

9. Όστμπεργκ (Citroen) +12:01.5

10. Γκριάζιν (Volkswagen) +12:35.8