Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τολιόπουλος: «Παίξαμε εξαιρετική άμυνα και στην επίθεση ήμασταν πολύ καλύτεροι»

Η Εθνική Ελλάδας αντέδρασε στην Ποντγκόριτσα, κερδίζοντας 79-65 το Μαυροβούνιο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2027, με τον Βασίλη Τολιόπουλο να πραγματοποιεί κορυφαία εμφάνιση.

Ο διεθνής γκαρντ, που ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 27 πόντους (3/5 δίποντα, 7/13 τρίποντα) και 10 ασίστ, στάθηκε μετά το τέλος της αναμέτρησης στην αντίδραση της ομάδας ύστερα από την προηγούμενη ήττα, υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα και τη συγκέντρωση που έδειξαν οι παίκτες.

Ο Τολιόπουλος αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της άμυνας και των ριμπάουντ, τονίζοντας πως η Εθνική έπρεπε να δείξει χαρακτήρα και να επιβάλει τον ρυθμό της, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κόσμο που βρέθηκε στο πλευρό της ομάδας και στήριξε την προσπάθεια από τις εξέδρες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για τη σημερινή του εμφάνιση:

«Πρώτα από όλα είμαι πολύ χαρούμενος που κερδίσαμε αυτή τη φορά, έπρεπε να δείξουμε πως ποιοτικά είμαστε μια πολύ καλύτερη ομάδα και το αποδείξαμε σήμερα. Παίξαμε εξαιρετική άμυνα και στην επίθεση ήμασταν πολύ καλύτεροι».

Για τη διαφορά των δύο εμφανίσεών του:

«Εντάξει αυτά συμβαίνουν, είναι κάποιες μέρες που απλά η μπάλα δεν μπάινει. Δεν πιστεύω πως δεν βγάλαμε καλές προϋποθέσεις για να βάλουμε τα σουτ πριν δύο ημέρες, απλά δεν μπήκαν. Σήμερα κάναμε πολύ καλά σουτ και τα βάλαμε».

Για την ψυχολογία της ομάδας στον αγώνα:

«Ναι, δεν μας άρεσε καθόλου που χάσαμε από το Μαυροβούνιο πριν δύο μέρες και θέλαμε να αποδείξουμε ότι έχουμε διαφορά από αυτήν την ομάδα και πως δεν έπρεπε να χάσουμε στην έδρα μας αυτό το ματς. Όλοι ήμασταν πάρα πολύ αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι και τα καταφέραμε».

Για το τί τους είπε ο κόουτς μετά την ήττα:

«Μας είπε πως σίγουρα πρέπει να μπούμε πιο αποφασισμένοι και πως το Μαυροβούνιο έδειξε προχθές πως το ήθελε πολύ καθώς είχε πιο πολλά ριμπάουντ, σε αυτόν τον τομέα δεν γίνεται κάποιος να κυριαρχεί απέναντί μας. Αυτό ήταν κυρίως να βάλουμε τον εγωισμό μας μπροστά και να δείξουμε πως είμαστε καλύτεροι».

Για τις εναλλαγές στο σκορ:

«Με ψυχραιμία, αντιδράσαμε πάρα πολύ καλά, γυρίσαμε τη μπάλα και βάλαμε δύο-τρία εύκολα καλάθια με alley-oop και αιφνιδιασμούς και ξανά πήγε η διαφορά εκεί που ήταν και από εκεί και πέρα ελέγχαμε το παιχνίδι».

Για την πρώτη θέση του ομίλου και για το μέλλον:

«Από εδώ και πέρα γυρίζουμε στις ομάδες μας και όποτε πρέπει να στηρίξουμε την εθνική θα είμαστε εκεί για να πάρουμε τις νίκες που χρειάζεται».

Για τον κόσμο που τον αποθέωσε:

«Ο κόσμος είναι καταπληκτικός κάθε φορά, όπου και να παίζουμε έρχεται και μας στηρίζει, είναι ο έκτος παίκτης μας και τον ευχαριστούμε πάρα πολύ».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ