Πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού ανάμεσα στην Τσέλσι και την Παρί, 3-0 υπέρ των νικητών του Conference League, ο Αμερικανός μίλησε στην κάμερα του «DAZN», όπου αναφέρθηκε και στο εν λόγω περιστατικό.

Συγκεκριμένα, ο 79χρονος είπε πως του έδωσαν το κύπελλο και αυτή την στιγμή βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο, θυμίζουμε πως ο επικεφαλής της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Τζάνι Ινφαντίνο, είχε επισκεφτεί τον Λευκό Οίκο με το έπαθλο του νικητή τον περασμένο Μάρτιο

«Μου είπαν, θα μπορούσατε να κρατήσετε αυτό το τρόπαιο για λίγο; Το τοποθετήσαμε στο Οβάλ Γραφείο. Και μετά είπα, πότε θα πάρετε το τρόπαιο; Μου είπε δεν πρόκειται ποτέ να το πάρουμε. Μπορείτε να το έχετε για πάντα στο Οβάλ Γραφείο. Θα φτιάξουμε ένα καινούργιο».

″Και όντως έφτιαξαν ένα καινούργιο. Οπότε αυτό ήταν αρκετά συναρπαστικό… Βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο αυτή τη στιγμή”, πρόσθεσε.

Το συγκεκριμένο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε μια ακολουθία γεγονότων που αποτυπώνουν τη στενή σύνδεση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τη FIFA.

Ενδεικτικό αυτής της σχέσης είναι και το πρόσφατο άνοιγμα γραφείων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου στον Trump Tower, στη Νέα Υόρκη, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Μουντιάλ του 2026 που θα φιλοξενηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και το Μεξικό.