Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πόλο Γυναικών: Κυπελλούχος Ελλάδας ο Ολυμπιακός

Το Κύπελλο Ελλάδας Γυναικών στο πόλο κατέκτησε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας της Βουλιαγμένης στον τελικό του θεσμού με 12-10. Οι «ερυθρόλευκες» επέστρεψαν στον θρόνο του θεσμού μετά το περυσινό χαμένο τελικό από τον Εθνικό, φτάνοντας τους έξι τίτλους στη διοργάνωση.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τον Ολυμπιακό να παίρνει προβάδισμα, αλλά η Βουλιαγμένη βρήκε άμεση απάντηση. Ένα χαμένο πέναλτι από τη Βασιλική Πλευρίτου, μετά από απόκρουση της Μαρίνας Κοτσιώνη, ήταν το έναυσμα για το επιθετικό ντεμαράζ της Βουλιαγμένης, η οποία έως το τέλος της πρώτης περιόδου πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων (1-3).

Το προβάδισμα αυτό διατηρήθηκε από τις παίκτριες της Κικής Λιόση έως τα μέσα της δεύτερης περιόδου (4-6), ωστόσο οι καλές επεμβάσεις της Ράικροου, καθώς και κάποιες καίριες πάσες της, βοήθησαν τις «ερυθρόλευκες» να ανατρέψουν το σκορ και να πάνε στο ημίχρονο με το ελάχιστο προβάδισμα (7-6).

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην επίθεση και τις δύο τερματοφύλακες να υπερασπίζονται με τον καλύτερο τρόπο την εστία τους. Το… γόρδιο δεσμό έλυσε η Άμπι Άντριους, δίνοντας δύο γκολ διαφορά στον Ολυμπιακό. Από τη μεριά της, η Βουλιαγμένη βρήκε απάντηση και μείωσε τη διαφορά στο ελάχιστο, κάτι που κατάφερε και στο τέλος της περιόδου, όταν οι παίκτριες του Δημήτρη Κραβαρίτη έκαναν το 9-7.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, ο Ολυμπιακός βρήκε το +2 (10-8) με την Σάντα, με τη Βουλιαγμένη να κάνει τεράστια προσπάθεια και να φέρνει τον τελικό στα ίσα (10-10). Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκες» στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης είχαν καλύτερες επιλογές τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, καταφέρνοντας να διαμορφώσουν το τελικό 12-10 και να κατακτήσουν το τρόπαιο.

Ολυμπιακός (Κραβαρίτης): Ραϊκρόου, Χριστοδούλου-Άουτ, Κουρέτα, Σάντα 3, Τριχά 1, Άντριους 4, Σιούτη 2, Νίνου, Β. Πλευρίτου, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη 2, Καραγιάννη, Δρακωτού, Μπίκου.

Βουλιαγμένη (Λιόση): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Καλογεροπούλου 1, Μιμίδη, Γιαννοπούλου 3, Ξενάκη, Φουντωτού 3, Κρασσά, Γιάουστρα, Ανδρεάδη, Μουλχούιζεν 3, Αγγελίδη, Καρύτσα, Φουράκη, Καπετοπούλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ