Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
412

«Τον Οκτώβριο η ακρόαση από την ΕΕΑ για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Ξάνθης»

Λίγες μέρες μετά την παρουσία του Μπιλ Πάπας σε ματς της Ξάνθης (για πρώτη φορά από τη μέρα που έγινε ιδιοκτήτης της ΠΑΕ), οι ελληνικές Αρχές ξεκίνησαν έρευνες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας από τη Θράκη, σύμφωνα με την Australian Financial Review.

Το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας είδε τον δικηγόρο του Πάπας την Τετάρτη (22/9) να μεταφέρει την ειδοποίηση στον διευθύνοντα σύμβουλο της Forum ότι δεν θα συνεχίσει πλέον τη συνεργασία με την εν λόγω εταιρεία.

«Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού -μέρος του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού της ελληνικής κυβέρνησης- έχει καθυστερήσει δύο φορές τις ακροάσεις για το θέμα, αλλά θα επιστρέψει τον Οκτώβριο», αναφέρεται στο δημοσίευμα, κάνοντας σαφές πως «έχει οριστεί ακρόαση για τον επόμενο μήνα σχετικά με το τρέχον καθεστώς ιδιοκτησίας της Ξάνθης».

Η υπόθεση

Η Westpac, η γαλλική τράπεζα Societe Generale και η ιαπωνική Sumitomo Mitsui Banking Corporation έχουν προβεί σε καταγγελίες στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Αυστραλίας εναντίον της Forum, του Πάπας και του συνεργάτη του, Βιτσέντσο Τεσοριέρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Πάπας βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 21 Ιουνίου, ενώ δεν εμφανίστηκε στην προγραμματισμένη συνάντηση στο Περθ στις 15 Ιουνίου, με τη διοίκηση της WesTrac για να εξηγήσει τις φερόμενες παρατυπίες. Στη συνέχεια δικαιολόγησε τη μη επιστροφή του στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, ενώ αργότερα είπε ότι δεν έχει χρήματα για να αγοράσει το εισιτήριο της επιστροφής του.

Σε προηγούμενο δημοσίευμά της η ιστοσελίδα theaustralian.com.au αναφέρει ότι «ο Γιαμουρίδης έλαβε το ποσό των 10.7 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσω 20 συναλλαγών που έγιναν μεταξύ του Ιουνίου του 2019 και του Δεκεμβρίου του 2020, από οντότητα που άνηκε στη Forum (τη Forum Group Financial Services), χωρίς να έχει κάποιο σχετικό δικαίωμα».

Και συνέχιζε, τονίζοντας πως «ο κύριος Πάπας είχε με τον κύριο Γιαμουρίδη την Mazcon Investments Hellas IKE στη Θεσσαλονίκη. Η Mazcon είχε διαθέσει το ποσό των 15.000.000 ευρώ ως επένδυση για την ιδιοκτησία της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας, Ξάνθη».