Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χαρδαλιάς: «Οι εκλογές των ομοσπονδιών θα γίνουν εξ αποστάσεως»

Χαρδαλιάς: «Οι εκλογές των αθλητικών ομοσπονδιών θα γίνουν εξ αποστάσεως»

Επιβεβαιώθηκε ότι ο ηλεκτρονικός τρόπος εκλογών στις αθλητικές ομοσπονδίες θα ήταν στην πραγματικότητα υποχρεωτικός και όχι θέμα επιλογής.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σε σχετικό ερώτημα που του απηύθυνε ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, απάντησε ως εξής: «Εκτιμώ ως εξαιρετικά δύσκολο για τις προσεχείς εβδομάδες να έχουν αρθεί τα περιοριστικά μέτρα μετακίνησης από νομό σε νομό και να επιτρέπονται οι μαζικές συναθροίσεις. Άλλωστε, το γνωρίζουν όλοι ότι μαχόμαστε καθημερινά, προκειμένου να μην επιδεινωθεί περαιτέρω η επιδημιολογική κατάσταση τόσο στα μεγάλα αστικά κέντρα, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα.

Ως εκ τούτου, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και με δεδομένο ότι υφίσταται η εναλλακτική δυνατότητα της εξ αποστάσεως συμμετοχής και ψηφοφορίας, δεν συντρέχει λόγος χορήγησης κατ’ εξαίρεση αδειών μετακίνησης και συνάθροισης των εκλεκτόρων, από όλη την Ελλάδα, στους κατά τόπους χώρους διενέργειας Γενικών Συνελεύσεων και αρχαιρεσιών παράλληλα».

Να σημειωθεί ότι μεταξύ άλλων ομοσπονδιών και η ΕΠΟ είχε ζητήσει κατ’ εξαίρεση άδεια μετακίνησης και συνάθροισης των εκλεκτόρων της, αλλά επιβεβαιώθηκε κι επίσημα πλέον ότι με τους χρονικούς περιορισμούς που έβαλε ο Λευτέρης Αυγενάκης, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία θα υποχρεωθεί να κάνει εκλογές στις 27 Μαρτίου με το ηλεκτρονικό σύστημα που θα χορηγήσει (επίσης υποχρεωτικά) το κράτος.