Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αυγενάκης

Το σχόλιο του Λευτέρη Αυγενάκη για την έγκριση της Ολιστικής Μελέτης

Τις αλλαγές, σε σχέση με το αρχικό κείμενο, με τις οποίες πέρασε η  Ολιστική Μελέτη των FIFA/UEFA στο Καταστατικό της ΕΠΟ, χαιρέτησε με ανάρτησή του ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Μάλιστα, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού σημείωσε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει, ενώ στάθηκε σε όσα ακόμα πρέπει να γίνουν.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του Λευτέρη Αυγενάκη στο facebook:

«ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ, 25/02/2020-27/08/2021

Τηρώντας απόλυτα τη δέσμευσή μας, το ελληνικό ποδόσφαιρο αλλάζει μέσα σε 18 μήνες, έπειτα από τη στενή και αποδοτικότατη συνεργασία με τις διεθνείς συνομοσπονδίες.

Η ισχύς εν τη ενώσει, από τότε που o Πρωθυπουργός @kyriakosmitsotakis συμφώνησε με τον Πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν και τον τότε αντιπρόεδρο της FIFA, Γκρεγκ Κλαρκ, για τη σύνταξη της Ολιστικής Μελέτης, μέχρι σήμερα που η ΕΠΟ την ενσωμάτωσε ομόφωνα στο Καταστατικό της.


Πλέον, υπάρχει ελπίδα.

Δουλέψαμε σκληρά γι’ αυτό, αλλά έχουν ακόμα πολλά να γίνουν:

Η Πολιτεία, με όλους τους ποδοσφαιρικούς φορείς και κυρίως τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, μακριά από τις τοξικότητες, τις ακραίες συμπεριφορές και τα προσωπικά απωθημένα ορισμένων, οφείλουν να αδράξουν την ευκαιρία και τις προοπτικές που χαράζονται από την υιοθέτηση της Ολιστικής Μελέτης.

Υποχρέωση όλων να συνεργαστούμε και να οδηγήσουμε το ποδόσφαιρό μας, με έμφαση στο ερασιτεχνικό, ακόμα ταχύτερα στην αναστροφή της άσχημης κατάστασής του προς την ανάπτυξη
».