Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τελεσίγραφο από τον εκπρόσωπο της UEFA προς την ΕΠΟ για την Ολιστική Μελέτη

Τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, εκπροσώπους της FIFA, της UEFA και της ΕΠΟ πραγματοποιήθηκε σήμερα. Θέμα συζήτησης ήταν η εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ με τις προβλέψεις της Ολιστικής Μελέτης, σε συνέχεια της αυστηρότατης επιστολής που εστάλη σήμερα το πρωί. 

Μάλιστα ο εκπρόσωπος της UEFA, Ζόραν Λάκοβιτς, μίλησε με σκληρή γλώσσα προς της Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδίας τονίζοντας πως αν δεν γίνει δεκτή η Ολιστική Μελέτη, χωρίς αλλαγές, τότε θα υπάρξουν βαρύτατες συνέπειες.

“Αν θεωρείτε ότι δεν είναι καλές οι προβλέψεις της Ολιστικής Μελέτης και επιμένετε σε τροποποιήσεις τους, μάλλον δεν μπορείτε πραγματικά να καταλάβετε τι προτείνουμε γενικώς.

Εφόσον οι Καταστατικές αλλαγές που σας στείλαμε δεν γίνουν δεκτές στη Γενική Συνέλευση της 19ης Ιουλίου όπως ακριβώς σας τις στείλαμε, αν δεν γίνουν δεκτές όλες οι μεταρρυθμίσεις, αναλαμβάνετε και την ευθύνη για τις συνέπειες που θα ακολουθήσουν.

Όχι, δεν θα ξαναβάλουμε Επιτροπή Εξομάλυνσης, ούτε θα ξαναέρθουμε να εποπτεύουμε στην Αθήνα. Θα παγώσουμε κάθε οικονομική ενίσχυση και θα συζητηθούν περαιτέρω, αυστηρότερες κυρώσεις, σε ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Εθνικών Ομοσπονδιών. Αυτός είναι και ο σκοπός αυτής της συνάντησης σήμερα. Να ξέρουμε όλοι τι θα ακολουθήσει μετά, να είναι ξεκάθαρο.

Ελπίζω, λοιπόν, ότι θα στηρίξετε τις μεταρρυθμίσεις και θα εναρμονιστεί το Καταστατικό με την Ολιστική Μελέτη. Κι αν χρειάζεται να κάνουμε και αύριο το πρωί μια νέα τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο τον κ. Ζαγοράκη και τις ΕΠΣ” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης: 

“Συμφωνούμε απολύτως με FIFA/UEFA και είμαστε πλήρως συντονισμένοι. Εφόσον δεν υιοθετηθεί στο σύνολό της η Ολιστική Μελέτη θα παγώσουμε και εμείς κάθε οικονομική παροχή της Πολιτείας προς τις ΠΑΕ και προς τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία και θα αναμένουμε με ενδιαφέρον τα περαιτέρω μέτρα και τις πρωτοβουλίες των FIFA/UEFA”.

Ο Υπεύθυνος Εθνικών Ομοσπονδιών, Λούκα Νίκολα, ανέλυσε τις αλλαγές που χρειάζονται με το Υπουργείο Αθλητισμού να διαβεβαιώνει πως έχουν υλοποιηθεί όσα αφορούν την Πολιτεία.  
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ