Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
αλλαγή ποδόσφαιρο

Οριστικό! Διατηρούνται οι πέντε αλλαγές στο ποδόσφαιρο μέχρι και το τέλος του 2022

Η τροποποίηση των κανονισμών του ποδοσφαίρου λόγω της πανδημίας του Covid-19 και ο νεοτερισμός με τις πέντε αλλαγές που επιτρέπεται να κάνει κάθε προπονητής φαίνεται πως ήρθε για να μείνει. Το Διεθνές Συμβούλιο Ποδοσφαίρου (IFAB) αποφάσισε την διατήρηση των πέντε αλλαγών τουλάχιστον σε όλες τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022, αφού φαίνεται πως η επίδραση που είχε στο παιχνίδι ήταν θετική.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην επίσημη ανακοίνωση: «Μετά από την τακτική συνέλευση του διοικητικού συμβούλιο της IFAB που έγινε σήμερα με τηλεδιάσκεψη, αποφασίστηκε από τα μέλη η επέκταση της προσωρινής τροποποίησης των κανονισμών Νόμος 3 - οι παίκτες, που επιτρέπει στους διοργανωτές την επιλογή στις ομάδες να χρησιμοποιούν μέχρι και πέντε αλλαγές ανά παιχνίδι, για όλες τις διεθνείς διοργανώσεις που είναι προγραμματισμένες να ολοκληρωθούν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2022.

Η απόφαση αποτελεί προϊόν μίας παγκόσμιας ανάλυσης των επιδράσεων που είχε ο Covid-19 στο ποδόσφαιρο, αλλά και των εισηγήσεων από σημαντικούς ανθρώπους στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα».

Με άλλα λόγια, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που θα διεξαχθεί τον επόμενο χειμώνα στο Κατάρ, θα είναι το πρώτο στην ιστορία όπου θα επιτρέπονται 5 αλλαγές, ενώ η IFAB ξεκαθαρίζει ότι θα επαναξιολογεί συνεχώς τις νέες συνθήκες, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μονιμοποίησης της αλλαγής αυτής των κανονισμών.