Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αλαφούζος

Αυτόν τον προπονητή έχει βάλει στο... μάτι ο Γιάννης Αλαφούζος (ΦΩΤΟ)

Αυτή τη φορά ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Γιάννης Αλαφούζος είναι αποφασισμένος να μην πειραματιστεί με τον προπονητή. Θέλει έναν επαγγελματία με επιτυχημένες δουλειές, με τίτλους στο παλμαρέ του και με σοβαρό προφίλ. Επειδή ξέρει πως δεν έχει το περιθώριο της αποτυχίας, αφού ο Παναθηναϊκός δεν αντέχει άλλη μία σεζόν όπως η φετινή.

Ο Αλαφούζος έχει στη διάθεση του μία short-list με ονόματα, από τα οποία θα προχωρήσει στην τελική επιλογή του. Ήδη, με τους συγκεκριμένους προπονητές έχουν μιλήσει οι συνεργάτες του και έχουν διερευνήσει τις προθέσεις και τις απαιτήσεις τους. Παράλληλα, ο Πιερ Ντρεοσί θα καταθέσει και τις δικές του προτάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ο οποίος έχει περάσει από το πρώτο φιλτράρισμα των ανθρώπων του «τριφυλλιού» και πλέον συμπεριλαμβάνεται στους βασικούς υποψήφιους είναι ο Κρίστιαν Γκρος.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Γκρος έχει μιλήσει τρεις φορές με την πλευρά των «πρασίνων» και έχει διαπιστωθεί σύγκλιση απόψεων για μία πιθανή συνεργασία. Τόσο στο οικονομικό, όσο και στο αγωνιστικό σκέλος, αφού ο Αλαφούζος δίνει μεγάλη σημασία στη φιλοδοξία του ανθρώπου στον οποίο θα αναθέσει την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού.

Ασφαλώς, ο Γκρος δεν είναι ο μόνος, αλλά έχει σημαντικές πιθανότητες να κερδίσει στην… κούρσα για τον πάγκο του «τριφυλλιού».

Ο Ελβετός δεν είναι… νεούδι και ουσιαστικά δεν ανταποκρίνεται στο άτυπο ηλικιακό κριτήριο που έχει τεθεί στο πρώτο «σκανάρισμα» που έκανε το περιβάλλον του εφοπλιστή. Όμως, αν μη τι άλλο, το βιογραφικό του Κρίστιαν Γκρος είναι εντυπωσιακό και δεν περνά απαρατήρητο.

Από το 1993 μέχρι σήμερα ο Γκρος έχει δουλέψει σε Γκρασχόπερς, Τότεναμ, Βασιλεία, Στουτγάρδη, Γιουνγκ Μπόις, Αλ Αχλί, Ζάμαλεκ και τη Σάλκε. Στην τελευταία ανέλαβε να… παραστήσει τον κασκαντέρ και να τη σώσει, αλλά η ομάδα του Ρουρ είναι βαριά άρρωστη και ο Γκρος δεν ήταν μάγος, ώστε να αποτρέψει τον υποβιβασμό από την Bundesliga.

Επίσης, η τροπαιοθήκη του Γκρος είναι γεμάτη, με τίτλους σε όλες τις δεκαετίες της σταδιοδρομίας του. Πήρε πρωταθλήματα και Σούπερ Καπ με τη Γκρασχόπερς τη δεκαετία του 1990, με τη Βασιλεία από το 2010 στην πιο επιτυχημένη περίοδο του, ενώ την προηγούμενη δεκαετία μεσουράνησε στην Σαουδική Αραβία, οδηγώντας την Αλ Αχλί και μετά τη Ζάμαλεκ σε σημαντικές διακρίσεις. Από την άλλη, στις δύο τελευταίες δουλειές του ο Γκρος απολύθηκε μετά από μερικούς μήνες.

Αποκάλυψη: Επαφή Παναθηναϊκού με Κρίστιαν Γκρος | to10.gr