Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μπόλονι: «Δεν σοκαρίστηκα από την ισοφάριση του Βόλου - Βλέπω ήδη βελτίωση στον Παναθηναϊκό - Υπομονή για Βιγιαφάνιες»

Μπόλονι: «Δεν σοκαρίστηκα από την ισοφάριση του Βόλου - Βλέπω ήδη βελτίωση στον Παναθηναϊκό - Υπομονή για Βιγιαφάνιες»

Ο Λάζλο Μπόλονι μίλησε σε συνδρομητικό κανάλι για το αν ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε το σοκ της ισοπαλίας με τον Βόλο, για το τι έχει διαπιστώσει ότι χρειάζεται να αλλάξει στην ομάδα, για το αν βλέπει ήδη βελτίωση, για τον κακό δαίμονα που ακούει στο όνομα Λαμία, αλλά και για την επιστροφή του Λούκας Βιγιαφάνιες.

Αναλυτικά η συνέντευξη του προπονητή του Παναθηναϊκου:

Η ομάδα έχει ξεπεράσει το σοκ της ισοφάρισης από τον Βόλο; 

"Δεν θα έλεγα ότι είναι σοκ. Συμβαίνει να δέχεσαι γκολ στο τελευταίο λεπτό. Ακολούθησε μια θλίψη και στεναχωρηθήκαμε στα αποδυτήρια. Οι παίκτες μου, όμως, είναι επαγγελματίες, το ξεπέρασαν και είμαστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα."

Τι προσπαθείτε να αλλάξετε στην ομάδα, μιας και δεν έχετε μαγικό ραβδί;

"Αυτό που θα ήθελα να διευκρινίσω, όσον αφορά την επικοινωνία μου και την επαφή με τους παίκτες, είναι ότι τα πράγματα είναι εντάξει. Επίσης, όσον αφορά στις προπονήσεις, αυτά που θέλω, η προσπάθειά τους, ο στόχος να ανεβάσουν τον πήχη, τα πάνε πολύ καλά και θέλω να τους συγχαρώ. 

Ξέρω επίσης ότι η κουλτούρα του Παναθηναϊκού ζητάει περισσότερα και διαφορετικά πράγματα και βέβαια πρέπει να είναι αφελής κάποιος για να πιστεύει ότι οι δυσκολίες έρχονται από τον ουρανό. Αυξάνουμε την ποσότητα και την ποιότητα της δουλειάς μας και είμαι πεπεισμένος ότι αυτό θα δημιουργήσει μια αλλαγή. Είναι σαφές, όμως, πως όλες οι δυσκολίες δεν θα λυθούν μονομιάς. 

Είμαι αισιόδοξος, διότι οι απαντήσεις που παίρνω είναι θετικές και αυτή είναι η στιγμή που τεστάρεται ο ίδιος ο προπονητής. Αν μιλήσουμε παραπάνω από αυτά, θα κάνουμε κακό. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι αισθάνομαι μια βελτίωση. Πάμε προς το καλύτερο. Εμείς όλοι όσοι βρισκόμαστε πέριξ του Παναθηναϊκού, από το ανώτατο ως το κατώτατο σημείο, έχουμε τη θέληση να αλλάξουμε τα πράγματα."

Τι είδατε ότι χρειαζόταν αλλαγή;

"Θεωρώ ότι είστε ένας έμπειρος δημοσιογράφος και επιθυμείτε να με σπρώξετε σε κάποιες δηλώσεις, οι οποίες δε μπαίνουν καν στα αποδυτήρια, αλλά μένουν στην ψυχή μου. Νομίζω ότι με την ντρίπλα μου λάβατε την απάντηση."

Για τη Λαμία που αποτελεί κακό δαίμονα του Παναθηναϊκού;

"Γνωρίζω τις δυσκολίες που αναφέρετε, αλλά τα ρεκόρ έχουν φτιαχτεί για να καταρρίπτονται."

Πώς είναι η κατάσταση του Βιγιαφάνιες;

"Είναι ιατρικό το ερώτημά σας, δεν είναι αθλητικό. Ξέρω ότι είναι ένας δημοφιλής και αγαπητός παίκτης, ξέρω ότι τον τελευταίο καιρό έκανε πολύ λίγες προπονήσεις και ξέρω ότι είναι ένα ευαίσθητο θέμα για δύο λόγους. Γιατί πριν από τρία χρόνια κέρδισε την καρδιά των φιλάθλων και για να συνεχίσει έτσι, κατανοώντας το συναίσθημα των φιλάθλων, αλλά υπάρχει και μια αλήθεια.

Με μένα προπονήθηκε μόλις δύο φορές, μερικές φορές καλύτερα μερικές όχι και τόσο, αλλά θέλει να προοδεύσει. Όταν θα επανέλθει ο παίκτης, θέλω να είναι 100% των δυνατοτήτων του. Θέλω να ελαχιστοποιήσουμε το ρίσκο υποτροπής, γιατί αν υποτροπιάσει, δεν θα μπορεί να κάνει πολλά πράγματα."