Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τότε θα πουληθεί ο Παναθηναϊκός

Τότε θα πουληθεί ο Παναθηναϊκός

Άραβες, Ταϊλανδοί, Έλληνες κροίσοι, Αμερικανοί και Ελληνοαμερικανοί κι όλοι οι καλοί χωράνε…

Τα σενάρια είναι ωραία, ιντριγκάρουν, πουλάνε για διαφορετικούς λόγους, άλλοτε για να διαβάλλουν, άλλοτε υφίστανται 100% και σε άλλη περίπτωση ισχύουν -περισσότερο η λιγότερο-, αλλά δεν προχωράνε. Κατά συνέπεια, δεν επιβεβαιώνονται ποτέ.

Αν υπάρχει κάποια ουσιαστική πιθανότητα να αλλάξει κάτι στο ιδιοκτησιακό του Παναθηναϊκού, ενδεχομένως παίξει ρόλο η προοπτική του Βοτανικού. Αυτός είναι όσως ο μόνος άσος που έχει απομείνει πάνω στο τραπέζι στην τράπουλα.

Με τις ζυμώσεις στον Δήμο Αθηναίων στα φόρτε τους, ο Βοτανικός είναι το βαγόνι που μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα, το παιχνίδι, τις παραμέτρους και να σύρει ολόκληρο το τρένο.

Είναι τόσο απλό και τόσο δύσκολο συνάμα να αντιληφθεί κάποιος ότι μόνο τότε ο Γιάννης Αλαφούζος θα μπορούσε να πουλήσει. Εφόσον επιθυμεί να πουλήσει.

Γιατί πολύ απλά ο Παναθηναϊκός με γήπεδο και Βοτανικό θα είναι από… άλλο ανέκδοτο. Τα δεδομένα σε όλο το φάσμα τους αλλάζουν.

Εάν έρθει βέβαια στον δρόμο η πολυπόθητη έξοδος στην Ευρώπη, σε συνδυασμό με τη μείωση των χρεών, θα έμπαινε ως το κερασάκι στην τούρτα.

Το brand μόνο τότε θα μεγαλώσει και θα «λάμψει». Η αξία της ομάδας μόνο τότε θα εκτοξευτεί. Η ΠΑΕ μόνο τότε θα γίνει σε κάθε αγοραστή πραγματικά ελκυστική και θα μπορεί να πιάσει καλύτερη τιμή, γιατί θα έχει προοπτική.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, κανένας Ελληνοαμερικάνος τώρα που να «παίζει». Είναι περσινά ξινά σταφύλια όσα γράφονται ξανά.

Βάση κοινής λογικής και όχι σεναριολογίας, εφόσον θελήσει να πουλήσει την ΠΑΕ ο Αλαφούζος, θα το κάνει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για τον ίδιο. Και οι συνθήκες σήμερα δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Άρα, αυτό σημαίνει ότι δεν πωλείται τώρα η ΠΑΕ.

Άλλωστε, σε αυτή τη φάση το μόνο που δέχεται η διοίκηση είναι να βρει συμπαίκτη για να μπει στο… κόλπο, ώστε να παραχωρήσει το μισό ποσοστό των μετοχών κι όχι όλο το πακέτο.

Το ρεπορτάζ το κάνει λιανό, το έχει καταστήσει ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει διάθεση να φύγει κανείς τώρα, παρά μόνο να μοιραστούν τα οικονομικά βάρη. Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου για το πακέτο που σας προαναφέραμε, να είστε σίγουροι ότι θα μιλάμε σε άλλη βάση.