Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παναθηναϊκός

Αυτός είναι ο Ελληνοαμερικανός κτηματομεσίτης που φέρεται να θέλει τον Παναθηναϊκό (ΦΩΤΟ)

Το κονσόρτσιουμ από τις ΗΠΑ που προσέγγισε τον Γιάννη Αλαφούζο δεν είναι απρόσωπο… Αποτελείται από εύπορα μέλη της ελληνοαμερικάνικης κοινότητας και ως άτυπος επικεφαλής εμφανίζεται ο Μάρκος Δρακωτός. Είναι ομογενής δεύτερης γενιάς, γιος του Νικήτα Δρακωτού, με καταγωγή από τη Σύμη Δωδεκανήσου και έχει εκλεγεί πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

O Mάρκος Δρακωτός έχει πτυχίο Νομικής, όμως ασχολείται με την οικογενειακή επιχείριση. Η εταιρία «M&N Managements Corporation» εδρεύει στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και δραστηριοποιείται στο real estate. Έχει μεγάλο κύκλο εργασιών και θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες στην Πολιτεία.

Η οικογένεια Δρακωτού έχει πολυσχιδή φιλανθρωπική δραστηριότητα στα ιδρύματα της ομογένειας, όπως το «XANAC» (Ελληνοαμερικανική Επιτροπή για την Ανάληψη Δράσεων στη Γειτονιά). Άλλωστε, για αυτό το λόγο ο πατριάρχης της οικογένειας, Νικήτας Δρακωτός τιμήθηκε ως το πρόσωπο του 2019 σε εκδήλωση της ομογένειας.

Ο Μάρκος Δρακωτός είναι αυτός, ο οποίος υπέγραψε την επιστολή που παρέλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος στις 18 Σεπτεμβρίου και επικοινωνούσε με στενό συνεργάτη του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός τους προηγούμενους μήνες. Αυτός έμαθε και την αντίδραση του Αλαφούζου, ο οποίος επανέλαβε ότι δεν πουλάει τις μετοχές.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη απόπειρα του Μάρκου Δρακωτού να αναμειχθεί στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Ο Δρακωτός είχε προσεγγίσει τον Αλαφούζο πριν εμφανιστεί ο Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ τον Απρίλιο του 2018, όπως και στη διάρκεια του 2019. Ωστόσο, όλες οι απόπειρες ήταν ανεπιτυχείς.

Δρακωτός