Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
καμερα

«Φουλάρει» για το κανάλι του ο Παναθηναϊκός - Τι ισχύει για τα συνδρομητικά κανάλια και την κεντρική διαχείριση

Στην τελική ευθεία του μπαίνει πλέον το σχέδιο του Γιάννη Αλαφούζου για την υλοποίηση του Panathinaikos TV, καθώς έχουν αρχίσει οι επαφές για τη στελέχωσή του. Ήταν μια ιδέα του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, της οποίας η «ρίζα» είναι το PAOK TV, συγκριτικά με το οποίο όμως ο Αλαφούζος θεωρεί ότι το πράσινο κανάλι θα έχει πολύ περισσότερα εμπορικά έσοδα (χορηγούς, διαφημίσεις), λόγω και του know how από τον ΣΚΑΪ. 

Η απόφαση που οδήγησε τον Αλαφούζο σ' αυτή την επιλογή ήταν η βούλησή του να μην «εξαρτάται» ο Παναθηναϊκός από κανένα κανάλι κάθε καλοκαίρι για το τηλεοπτικό συμβόλαιο του «τριφυλλιού». Βεβαίως παραμένει μεγάλο ερωτηματικό αν ο Παναθηναϊκός θα έχει τελικά τα ίδια έσοδα από το Panathinaikos TV συγκριτικά με ένα «κλειστό» τηλεοπτικό συμβόλαιο (με τη Nova ή με την ΕΡΤ ή με οποιοδήποτε άλλο τηλεοπτικό πάροχο). 

Αυτό θα εξαρτηθεί ως έναν βαθμό από τα εμπορικά έσοδα και σε μεγαλύτερο βαθμό από την πορεία της ομάδας. Σε κάθε περίπτωση το... ταμείο θα γίνει στο τέλος της σεζόν.

Ωστόσο, ακόμα δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για το αν το PAO TV θα μεταδίδει τα ματς του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Ας επιχειρήσουμε λοιπόν να αποσαφηνίσουμε τι είναι σίγουρο και ποια είναι τα ερωτηματικά προς το παρόν...

 Το PAO TV θα μεταδίδεται σίγουρα από την πλατφόρμα της Cosmote TV και ασφαλώς διαδικτυακά.

«Ελεύθερα» θα μπορούν οι συνδρομητές της CosmoteΤV και οι απλοί χρήστες (υπολογιστές, laptop) να παρακολουθούν όλο το πρόγραμμα εκτός από τα επίσημα ματς της πρώτης ομάδας, αν θα μεταδίδονται και αυτά από το PAO TV.

 Σ' αυτό το “ελεύθερο” πρόγραμμα θα μεταδίδονται ρεπορτάζ/αφιερώματα/συνεντεύξεις για την ποδοσφαιρική ομάδα, πιθανώς τα ματς της U-19 του Παναθηναϊκού και τα εντός έδρας παιχνίδια κάποιων από τις ομάδες που «ανήκουν» στον Α.Ο (μπάσκετ – βόλεϊ γυναικών, βόλεϊ ανδρών).

 Τα ματς της ποδοσφαιρικής ομάδας θα μεταδίδονται από το PAO TV στην πλατφόρμα της CosmoteTV και από τους υπολογιστές «on demand», δηλαδή με αντίτιμο ανά ματς, στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός δεν κλείσει συμφωνία με τη NOVA. Αν συμβεί αυτό, θα υπάρχουν «πακέτα προσφορών» ανά παιχνίδια, ανάλογα με τη δυναμικότητα του αντιπάλου και την απήχηση/εμπορικότητα της αναμέτρησης.

Mε τη NOVA όλα παραμένουν ανοιχτά και τα ζητούμενα ξεκινούν από το... βασικό: Θα κάνει πρόταση στον Παναθηναϊκό; Θα κάνει πρόταση σε όλες τις «άστεγες» τηλεοπτικά ομάδες; Κι αν κάνει μόνο στον Παναθηναϊκό, οι «πράσινοι» θα την αποδεχθούν (αν ασφαλώς τους ικανοποιεί) ή θα την αρνηθούν στην περίπτωση που η NΟVA δεν “καλύψει” και τις υπόλοιπες ομάδες, ώστε να οδηγηθούμε στην κεντρική διαχείριση;

Ερωτηματικό αποτελεί επίσης αν το περιεχόμενο του PAO TV (χωρίς τα ματς) θα μεταδίδεται και από τη NOVA εκτός από την CosmoteTV στην περίπτωση που οι «πράσινοι» συμφωνήσουν για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων τους με το κανάλι που τα είχε μέχρι και τον Ιούλιο αντί 5 εκατ. ευρώ ετησίως. Mπορεί να μεταδίδεται και από τις δύο συνδρομητικές πλατφόρμες...

* Το PAO TV θα κάνει πρεμιέρα στα φιλικά ματς του Τριφυλλιού, πιθανότατα στο παιχνίδι εναντίον του ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ, στις 26 Αυγούστου.