Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μπακογιάννης για Βοτανικό: «Θα είναι το πιο μεγάλο έργο μου»

Μπακογιάννης για Βοτανικό: «Θα είναι το πιο μεγάλο έργο μου»

Μέχρι τώρα ο Κώστας Μπακογιάννης αποφεύγει να ορίσει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα και επιλέγει προσεκτικά τις λέξεις που χρησιμοποιεί για τη Διπλή Ανάπλαση και το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό.

Το μόνο που επαναλαμβάνει είναι η βούληση να υλοποιηθεί και γι’ αυτό θέλει να ανοίξει τα χαρτιά του όταν θα είναι απολύτως έτοιμος.

Μάλιστα, μιλώντας στους συνεργάτες του κατά τις συζητήσεις τους για τη Διπλή Ανάπλαση λέει χαρακτηριστικά: «Θα είναι το πιο μεγάλο έργο μου».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αντιλαμβάνεται ότι η Διπλή Ανάπλαση έχει μεγάλες αθλητικές, κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος είναι ότι αντιμετωπίζει τα δύο πρότζεκτ, τον Μεγάλο Περίπατο και τη Διπλή Ανάπλαση ως ένα.

Η πρώτη φάση του Μεγάλου Περιπάτου δεν έχει φανερή σύνδεση με τη Διπλή Ανάπλαση, αλλά η ενοποίησή τους προβλέπεται στο δεύτερο στάδιο.

Ο Κεραμεικός και η Ακαδημία Πλάτωνος, που θα ενταχθούν στο πρότζεκτ του Μεγάλου Περιπάτου, βρίσκονται στις παρυφές του Ελαιώνα.

Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι ο Μεγάλος Περίπατος έχει εντός του και την οδό Ερμού, στα όρια της Διπλής Ανάπλαση θα σχηματιστεί μία νέα χάραξη στην Αθήνα.