Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
αλλαγή ποδόσφαιρο

"H FIFA εγκρίνει τις πέντε αλλαγές σε ένα ματς"

Η FIFA προτρέπει τις κατά τόπους ομοσπονδίες και Λίγκες να διευκολύνουν την ολοκλήρωση των διοργανώσεων που έχουν διακοπεί, όμως ταυτόχρονα επεξεργάζεται μέτρα που θα προστατεύσουν τους παίκτες από τους τραυματισμούς που θα επιφέρει η μυϊκή επιβάρυνση.
                                                                   
Μία παρέμβαση που μελετούσε η ιατρική επιτροπή της παγκόσμιας συνομοσπονδίας ήταν η καθιέρωση των πέντε αλλαγών στη διάρκεια ενός παιχνιδιού. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανική εφημερίδας “Marca”, το μέτρο αρέσει στους επιτελείς της FIFA και αναμένεται να το υιοθετήσουν.

 «Πηγές» από τη Γενεύη επιβεβαίωσαν στη “Marca” ότι η πρόταση θα εγκριθεί από τη FIFA και θα εφαρμοστεί στα παιχνίδια που θα διεξαχθούν τον Ιούνιο. Επιπλέον, υπάρχει μία άλλη παράμετρος που αναφέρει ότι οι αλλαγές θα επιτρέπονται σε συγκεκριμένο timing του 90λεπτου, αλλά δεν δίνονται περαιτέρω διευκρινίσεις.

Πάντως, η FIFA στην αρχική προεργασία για τις πέντε αλλαγές, εξέταζε να το αφήσει σε ισχύ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021. Κάτι που δεν αποσαφηνίζεται εάν θα συμβεί ή θα διαρκέσει μόνο για το καλοκαίρι.