Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συνεχίζεται και η Basket League - Κανονικά τα ευρωπαϊκά ματς των ελληνικών συλλόγων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Συνεχίζεται και η Basket League - Κανονικά τα ευρωπαϊκά ματς των ελληνικών συλλόγων σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ

Παρά το γενικό lockdown που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο σημερινό διάγγελμά του μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, ο αθλητισμός σε ό,τι αφορά το κορυφαίο επαγγελματικό του επίπεδο αναμένεται να μην επηρεαστεί.

Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν στις 6:00 το απόγευμα, αλλά όπως όλα δείχνουν, θα ανάψει το «πράσινο φως» για να συνεχιστεί κανονικά όχι μόνο η Super League 1, αλλά και η Basket League, καθώς και οι ευρωπαϊκοί αγώνες των ελληνικών ομάδων σε Champions και Europa League, αλλά και σε EuroLeague, Basketball Champions League και EuroCup.

Έτσι, θα ακολουθήσει και η Ελλάδα το μοντέλο των προηγμένων ποδοσφαιρικά πρωταθλημάτων όπως η Αγγλία και η Γαλλία, όπου επίσης έχει εφαρμοστεί lockdown, αλλά οι λίγκες τους συνεχίζονται κανονικά.

Αυτές είναι οι εισηγήσεις που γίνονται από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε τη δεδομένη στιγμή.

Εξάλλου, παρά το γενικό «λουκέτο» που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μπορούν να «παγώσουν» τα πάντα στη χώρα και να μπει στο... pause ολόκληρη η κοινωνία και η οικονομία, τομείς που επηρεάζονται άμεσα από τον αθλητισμό.

Βεβαίως, θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα και αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα που ήδη εφαρμόζονται και δεν πρόκειται να παρεκκλίνουν στο ελάχιστο.