Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάθεση ψυχής από Στάνκοβιτς – Τι είπε για τη μεταγραφή στην ΑΕΚ

Ο Τσίτσαν Στάνκοβιτς μίλησε στην πατρίδα του για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ, ενώ άφησε αιχμές για τον τεχνικό της εθνικής Αυστρίας, που δεν τον κάλεσε στο πρόσφατο EURO.

Μιλώντας στην αυστριακή εφημερίδα Heute-Zeitung, αναφέρθηκε στη μεταγραφή του στους «κιτρινόμαυρους» το καλοκαίρι, τονίζοντας πως ήθελε να φύγει από την Αυστρία διότι δεν αισθανόταν πλέον καλά λόγω της κριτικής που του ασκούσαν.

«Πρώτα από όλα, χρειαζόμουν άμεσα μια αλλαγή σκηνικού. Το γεγονός ήταν ότι μερίδα οπαδών και των ΜΜΕ έχασαν την αντικειμενικότητά τους και απλά περίμεναν τα λάθη μου. Δεν με εκτιμούσαν, παρόλο που ήμουν ο μόνος Αυστριακός τερματοφύλακας που έπαιζα στο Champions League και ήμουν ο πρώτος Αυστριακός τερματοφύλακας στη Σάλτσμπουργκ για πολύ καιρό», ανέφερε ο Στάνκοβιτς, συμπληρώνοντας ότι όταν ήρθε η πρόταση της ΑΕΚ δεν έκανε δεύτερες σκέψεις και είπε «ναι» με τη μία:

«Το μόνο που ήθελα ήταν να φύγω από την Αυστρία. Ρώτησα τον ατζέντη μου τι μπορώ να κάνω στο εξωτερικό. Όταν ένας κορυφαίος σύλλογος, όπως η ΑΕΚ, ενδιαφέρθηκε, δεν το σκέφτηκα δεύτερη φορά».

Ο Στάνκοβιτς ρωτήθηκε και για το γεγονός ότι δεν βρέθηκε στην αποστολή της Εθνικής Αυστρίας για το Euro, αφήνοντας αιχμές για τον προπονητή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του, Φράνκο Φόντα.

«Δεν είχα ποτέ προβλήματα μαζί του. Όμως, δεν μου μίλησε ποτέ. Ίσως δεν του αρέσει ο τύπος μου. Δεν θα στενοχωρηθώ επειδή κάθομαι στον πάγκο, αλλά δεν θα είμαι και χαρούμενος γι’ αυτό. Σε κάθε περίπτωση, η μη κλήση μου στην αποστολή του Euro, με πλήγωσε πολύ. Έπεσα θύμα του λαϊκισμού. Αν με καλέσει, θα πάω να εκπληρώσω τις υποχρεώσεις μου, επειδή αγαπώ να αγωνίζομαι για τη χώρα μου. Αλλά δεν είναι ότι περιμένω εναγωνίως για την κλήση του», υπογράμμισε ο 28χρονος Αυστριακός γκολκίπερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ