Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κούγιας: «Με Βαρδινογιάννη ο Παναθηναϊκός ήταν μεγάλος - Βάζει λεφτά ο Αλαφούζος - Τώρα οργανώνεται η ΑΕΚ - Πήρε προπονητή που δεν έχει δίπλωμα ο ΠΑΟΚ»

Κούγιας: «Με Βαρδινογιάννη ο Παναθηναϊκός ήταν μεγάλος - Βάζει λεφτά ο Αλαφούζος - Τώρα οργανώνεται η ΑΕΚ - Πήρε προπονητή που δεν έχει δίπλωμα ο ΠΑΟΚ»

Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας, παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην οικογένεια Βαρδινογιάννη, τον Γιάννη Αλαφούζο, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Το ranking της UEFA αφορά τις ομάδες. Η άποψή μου είναι πως μ’ εξαίρεση τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ, όπου μέχρι και πριν από λίγες μέρες είχε τον Φερέιρα, οι υπόλοιπες ομάδες είτε δεν έχουν τη δυνατότητα να οργανωθούν, όπως είναι η δική μου ομάδα, όταν έχουμε 3 εκατομμύρια προϋπολογισμό και αυτά ελλειμματικό προϋπολογισμό και πρέπει ο ιδιοκτήτης να βάζει συνέχεια χρήματα και η απόσταση από την επόμενη ομάδα, που είναι ο Παναθηναϊκός και έχει 15 εκατομμύρια, είναι τεράστια, αυτό εγκαθιδρύει ένα πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Δυστυχώς βλέπετε τον τρόπο που λειτουργούν οι διοικήσεις.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου και μέχρι την ημέρα που έφυγε η οικογένεια Βαρδινογιάννη, νομίζω ότι ήταν η πρώτη ομάδα μαζί με τον Ολυμπιακό μέχρι τότε γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είχε αξιόπιστο ιδιοκτήτη, η ΑΕΚ ήταν στα τάρταρα λόγω των συμπεριφορών των τότε ιδιοκτητών και της τραγικής διαχειρίσεως Νικολαΐδη, Κανελλοπουλέων κλπ. λόγω της άγνοιας τους όχι λόγω των χρημάτων που μπήκαν, γιατί μπήκαν αρκετά χρήματα τότε. Φτάσαμε, λοιπόν, σ’ ένα σημείο να μην υπάρχει ανταγωνισμός στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να μην χρειάζεται να κάνουν επενδύσεις οι μεγάλες ομάδες. Αλλά το κυριότερο να κάνουν επενδύσεις με γνώσεις.

Χρήματα στον Παναθηναϊκό έχει βάλει και ο Αλαφούζος, αλλά όταν τη μια τα χρήματα τα διαχειρίζεται ένας Νταμπίζας, που αν τον αφήσεις στην Ομόνοια… θα χαθεί και δεν έχει καμία σχέση με το διεθνές ποδόσφαιρο, την άλλη τα διαχειρίζεται ένας Ρόκα που τον βρήκαμε στο Παραλίμνι, δεν ξέρω πού ήταν στην Κύπρο, το ίδιο και ο Ολυμπιακός παλαιότερα πριν οργανωθεί σε επίπεδο Καρεμπέ και των υπολοίπων. Ακόμα και η ΑΕΚ, τώρα αρχίζει να οργανώνεται με τον Ίβιτς, αλλά εκεί τα πράγματα είναι περιορισμένα λόγω της οικονομικής δυστοκίας, αφού έχουν δώσει τα λεφτά για το γήπεδο. Όταν βλέπεις ότι ο ΠΑΟΚ διώχνει τον Φερέιρα ή φεύγει ο Φερέιρα και ουσιαστικά εύχεται να φύγει και δεν αντιδρά καθόλου για να γλιτώσει τα χρήματά του και φέρνει έναν προπονητή που δεν έχει δίπλωμα...».