Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Super League 1: Πότε ξεκινούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ - Πότε ολοκληρώνονται

Super League 1: Πότε ξεκινούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ - Πότε ολοκληρώνονται

Αυλαία το βράδυ της Κυριακής (14/3) για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Super League 1. Έπεται όμως και συνεχεία, αφού η προκήρυξη προβλέπει πλέι οφ για τις θέσεις 1-6, από τις οποίες θα προκύψουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια και φυσικά ο πρωταθλητής, αλλά και πλέι άουτ για τις θέσεις 7-14, ώστε να υποβιβαστεί μία ή ενδεχομένως και δύο ομάδες (έπειτα από μπαράζ) στη Super League 2.

Όπως ανακοίνωσε η διοργανώτρια, την Καθαρά Δευτέρα (15/3) θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης η κλήρωση για τα δύο μίνι πρωταθλήματα (18:30 & 19:15 αντίστοιχα).

Το πλάνο, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι να ξεκινήσουν στο… καπάκι οι αγώνες, δηλαδή το Σαββατοκύριακο 20-21/3.

Με τις ημερομηνίες να πιέζουν, λόγω του Euro, το χρονοδιάγραμμα όσον αφορά τα πλέι οφ είναι οι 10 αγωνιστικές να διεξαχθούν με τρεις εμβόλιμες ενδιάμεσα.

Σύμφωνα πάντα με το πλάνο που θα παρουσιαστεί το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας, είναι να διεξαχθούν οι τρεις εμβόλιμες αγωνιστικές την Τετάρτη 21/4, την Τετάρτη 5/5 και την Τετάρτη 12/5 και να πέσει η αυλαία το διήμερο 15-16/5.

Τώρα, για τα πλέι άουτ, επειδή οι αγωνιστικές είναι τρεις λιγότερες (7 στο σύνολο), οι αναμετρήσεις θα γίνονται μόνο Σάββατο ή Κυριακή, επίσης αρχής γενομένης από το επόμενο Σ/Κ.

Με δεδομένο ότι τέλος Μαρτίου υπάρχουν προκριματικά εθνικών ομάδων για το Παγκόσμιο Κύπελλο και στις 2/5 είναι Πάσχα, τα πλέι άουτ αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 16 Μαΐου.