Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Το παρασκήνιο για την απόφαση του Μητσοτάκη να βάλει «στοπ» στην επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα

Το παρασκήνιο για την απόφαση του Μητσοτάκη να βάλει «στοπ» στην επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα

Μετά την ανακοίνωσή της το απόγευμα της Δευτέρας, η κυβέρνηση αποφάσισε να βάλει «στοπ» στην επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη συγκεκριμένη απόφαση την πήρε πάνω του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όχι μόνο για τη λάθος εικόνα που θα έδινε η χώρα, αλλά και για το υγειονομικό καλό.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα με τη σειρά.

Όντως, το απόγευμα της Δευτέρας υπήρχε η ανακοίνωση από την κυβέρνηση, η οποία άναβε το «πράσινο φως» για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Μία απόφαση που φυσικά ήρθε από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Μία απόφαση, όμως, που δεν ήταν ομόφωνη, αλλά πλειοψηφική.

Το βράδυ της Δευτέρας ο Μητσοτάκης είχε τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα. Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος μεταξύ άλλων οι Βασίλης Κικίλιας, Νίκος Χαρδαλιάς και Σωτήρης Τσιόδρας.

Με την Αττική να βρίσκεται ήδη στο πορτοκαλί και τη Θεσσαλονίκη να οδεύει προς τα εκεί συζητήθηκε και η απόφαση των λοιμωξιολόγων για την επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα. Στην κουβέντα, που έγινε, υπήρξε έντονος προβληματισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση του πρωθυπουργού δεν λήφθηκε το βράδυ της Δευτέρας, αλλά το πρωί της Τρίτης στο Μαξίμου. Ο Μητσοτάκης το πήρε πάνω του, κρίνοντας πως μια τέτοια κίνηση «θα έστελνε το λάθος μήνυμα στους πολίτες», όπως έγραφε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση, αλλά και πως με την Αττική στο πορτοκαλί και τη Θεσσαλονίκη να... κοντεύει, θα επιβαρυνόταν η κατάσταση.