Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ουντινέζε

Το απίστευτο σχέδιο της Ουντινέζε για την επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα

Την ώρα που στην Αγγλία φαίνεται πως προετοιμάζονται σιγά σιγά για την επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα, έστω και στην τελευταία αγωνιστική της Premier League, στην Ιταλία προσπαθούν να το πετύχουν τώρα με πρωτοβουλία της Ουντινέζε. 

Η ιταλική ομάδα θα δοκιμάσει την ερχόμενη Κυριακή στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Φιορεντίνα, μια νέα πρωτοποριακή τεχνολογία, για να πετύχει την επιστροφή των οπαδών της στις εξέδρες.

Το σχέδιο της Ουντινέζε έχει ως εξής: Στα 350 άτομα, που εργάζονται στο γήπεδο της Ουντινέζε, πέρα, δηλαδή, από παίκτες, τεχνικά τιμ, διαιτητές κτλ., θα τοποθετηθεί μια συσκευή, η οποία και θα δονείται, στέλνοντας σήμα στα κεντρικά, αν κάποιος δεν τηρεί την απόσταση ασφαλείας με τους υπόλοιπους. 

Επίσης θα επιτρέπει την ανίχνευση επαφών εντός του σταδίου, εάν κάποιος αργότερα βρεθεί θετικός στη νόσο Covid-19!

Το σύστημα «Ανθρώπινη Κινητικότητα» (Project Re-Start), όπως λέγεται, χρησιμοποιήθηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκι, στην Κορτίνα, στις αρχές του μήνα.

Στη Serie A τα σχέδια για το άνοιγμα των γηπέδων εξακολουθούν να είναι στον... αέρα. Το ζήτημα, ωστόσο, έχει γίνει πολύ πιεστικό, γιατί αρκετές φορές έχουμε δει χιλιάδες οπαδούς να συγκεντρώνονται έξω από τα γήπεδα, για να συμπαρασταθούν στις ομάδες τους, όπως συνέβη πρόσφατα, για παράδειγμα, στο ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ.

Υπάρχει, ωστόσο και άλλη όψη του νομίσματος. Πολλοί λένε ότι με αυτήν τη συσκευή δεν θα υπάρχει σεβασμός στην ιδιωτική ζωή του καθενός, που θα την έχει πάνω του.