Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βραζιλία-Αργεντινή

Η FIFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα για το Βραζιλία - Αργεντινή

Η FIFA ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία για τα όσα κωμικοτραγικά έγιναν στην αναμέτρηση ανάμεσα στη Βραζιλία και την Αργεντινή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη της Νότιας Αμερικής.

Η εισβολή των αστυνομικών στην "Αρένα Κορίνθιανς" λίγο μετά την έναρξη του αγώνα, για τη σύλληψη τεσσάρων Αργεντινών διεθνών προκάλεσε την οριστική διακοπή του ματς.

Συγκεκριμένα, οι Βραζιλιάνοι κατηγόρησαν τους παίκτες της "αλμπισελέστε" για παραβίαση των μέτρων κατά του κορονοϊού που εφαρμόζονται στη χώρα τους και αφορούν ταξιδιώτες από την Μεγάλη Βρετανία. Οι Λο Σέλσο, Μαρτίνες, Ρομέρο και Μπουεντία αγωνίζονται στην Premier League και ενσωματώθηκαν στην αποστολή της Αργεντινής φεύγοντας από το Νησί πριν λίγες ημέρες.

Η Conmebol πέταξε το... μπαλάκι στην FIFA για την τύχη του ματς, ενώ από τη μεριά της η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία να ξεκινά πειθαρχική έρευνα.

"Μετά την ανάλυση των επίσημων αναφορών των αγώνα που αφορά το ματς των προκριματικών του Μουντιάλ 2022, ανάμεσα στη Βραζιλία και στην Αργεντινή, η FIFA επιβεβαιώνει ότι ξεκίνησαν οι πειθαρχικές διαδικασίες που στις οποίες συμμετέχουν και οι δύο ποδοσφαιρικές συνομοσπονδίες", αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η FIFA,.