Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βουλή

Έγινε νόμος του Κράτους το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Κατά πλειοψηφία γίνεται νόμος του κράτους το αθλητικό νομοσχέδιο που δέχθηκε έντονη κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο νέος νόμος του Κράτους μεταξύ  άλλων αναφέρει ότι οι εκλογές στις Ομοσπονδίες θα γίνουν από τον Νοέμβριο μέχρι τις 15/2, και προκαλεί την έντονη αντίδραση της FIFA και της UEFA που απειλούν με Grexit, αν οι εκλογές στην ΕΠΟ δεν διεξαχθούν στις 9 Οκτωβρίου, όπως έχει προγραμματιστεί.

Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους στη Βουλή και ψήφισαν «όχι» στο νομοσχέδιο, αλλά και στο άρθρο 7 που προβλέπει τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε ότι οι αρχαιρεσίες και στις 49 Ομοσπονδίες θα διεξαχθούν μέχρι τον Φεβρουάριο, για να μην υπάρξει συγχρωτισμός λόγω κορονοϊού και ότι είναι σε συνεργασία με τις υπερκείμενες αρχές του ποδοσφαίρου, οι οποίες όμως απειλούν με Grexit.
 
Την ίδια τύχη, «ναι» από τη Νέα Δημοκρατία, «όχι» από τα υπόλοιπα κόμματα, είχε και το άρθρο 6 με το οποίο μειώνεται από τα 71 στα 70 το όριο για τη θέση του προέδρου στον ΣΕΓΑΣ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να καταθέσει υποψηφιότητα για τον ΣΕΓΑΣ ο Βασίλης Σεβαστής.