Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Μπαχ

Μπαχ:«Θα κάνουμε ασφαλείς και πετυχημένους Αγώνες»

Tην απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη  στις προετοιμασίες της ιαπωνικής κυβέρνησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, που θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι στο Τόκιο εξέφρασε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, μέσω του Τόμας Μπαχ.

Ο  πρόεδρος της ΔΟΕ τόνισε πως όλα τα σενάρια θα συζητηθούν τις επόμενες εβδομάδες, εν μέσω της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορονοϊού, αλλά και ότι η οργάνωσή του έχει δεσμευτεί πως θα «παραδώσει» ασφαλείς Αγώνες, έχοντας την απόλυτη στήριξη της ιαπωνικής κυβέρνησης, παρά την παραίτηση του πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

«Τις επόμενες εβδομάδες θα δείτε μία σειρά από πολύ σημαντικές και εντατικές συζητήσεις σχετικά με διαφορετικά σενάρια, για τα μέτρα αντιμετώπισης του ιού Covid-19. Παραμένουμε επικεντρωμένοι στην παροχή ασφαλών και επιτυχημένων Αγώνων το επόμενο έτος», τόνισε ο Τόμας Μπαχ.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι: «Σε κάποιο χρονικό σημείο πριν από τους Αγώνες, θα πρέπει να λάβουμε αυτές τις αποφάσεις, αλλά τώρα δεν είμαι σε θέση να σας δώσω μία συγκεκριμένη απάντηση. 

Δεν ξέρουμε πως θα είναι ο κόσμος μας... αύριο. Οι καταστάσεις αλλάζουν μέρα με τη μέρα, όταν βλέπει κανείς του διαφορετικούς ταξιδιωτικούς περιορισμούς που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο. Αυτό είναι ένα από τα παραδείγματα που έχουν άμεσο αντίκτυπο στο σχεδιασμό μας».