Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ιαπωνία

Έρευνα σοκ στην Ιαπωνία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Να ακυρωθεί η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων επιθυμούν 6 στους 10 ανθρώπους στην Ιαπωνία, κι ενώ απομένουν λιγότερο από τρεις μήνες για την έναρξή τους. Η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα έχει κάνει τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί, με αποτέλεσμα η υποστήριξη τους να είναι περιορισμένη.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα σχεδόν το 60% των πολιτών της Ιαπωνίας επιθυμεί την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων, από τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση της χώρας έχει παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ιατρικό προσωπικό έχει προειδοποιήσει πως οι υπηρεσίες υγείας βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. 

Η σχετική έρευνα έγινε από την συντηρητική εφημερίδα, «Γιομιούρι Σίμπουν» το χρονικό διάστημα 7-9 Μαΐου και τα αποτελέσματα της έδειξαν ότι πάνω από το 59% εξέφρασε την άποψη ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν πρέπει να διεξαχθούν.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η επιλογή της αναβολής έχει αποκλειστεί από τη ΔΟΕ, με δεδομένο ότι ήδη υπήρξε μία το περσινό καλοκαίρι. Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, αλλά κι οι διοργανωτές έχουν τονίσει ότι θα υπάρξουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της υγείας αθλητών και επισκεπτών.

 

Ολυμπιακοί Αγώνες

Στο μεταξύ, αναβλήθηκε η επίσκεψη του επικεφαλής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ στην Ιαπωνία, δεδομένου ότι η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω του κορονοϊού, έχει επεκταθεί στο Τόκιο και σε άλλες περιοχές της ασιατικής χώρας. Ο Μπαχ επρόκειτο να επισκεφθεί την πρωτεύουσα της Ιαπωνίας το διήμερο 17-18 του μηνός, αλλά αναβλήθηκε, όπως σχετικά ανακοίνωσε η οργανωτική επιτροπή των αγώνων.

«Λόγω των έκτακτων μέτρων η επίσκεψη του προέδρου της ΔΟΕ αναβλήθηκε», ανέφερε μεταξύ άλλων η σημερινή ανακοίνωση της επιτροπής Τόκιο 2020. Να σημειωθεί πως την περασμένη Παρασκευή, η Ιαπωνία επέκτεινε την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο και σε τέσσερις άλλες περιοχές μέχρι τα τέλη Μαΐου, πράγμα που σημαίνει ότι τα μέτρα θα λήξουν σε λιγότερο από δύο μήνες πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στις 23 Ιουλίου.