Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ουέμπλεϊ

Έτσι θα παρακολουθήσουν οι Άγγλοι οπαδοί τα παιχνίδια του Euro

Το Euro 2020 βρίσκεται προ των πυλών, έστω και με έναν χρόνο καθυστέρηση, με την πρεμιέρα να πραγματοποιείται στο «Ολίμπικο» της Ρώμης στις 11 Ιουνίου και τον τελικό να είναι προγραμματισμένο για τις 11 Ιουλίου στο «Ουέμπλεϊ» του Λονδίνου.

Η Αγγλία ρίχνεται στη «μάχη» την ερχόμενη Κυριακή κόντρα στην Κροατία, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να είναι άκρως αυστηρά, ώστε να αποφευχθεί μετάδοση του κορονοϊού.

Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Times», η εθνική Αγγλίας προχωράει σε μια ιδιαίτερη κίνηση, καθώς θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν διαβατήρια εμβολιασμού ως μέσο πρόσβασης σε ένα αθλητικό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, όσοι βρεθούν στο «Ουέμπλεϊ» για να παρακολουθήσουν τα ματς των «τριών λιονταριών», οφείλουν να δηλώσουν στην εφαρμογή του NHS (εθνικού συστήματος υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου) τουλάχιστον 14 ημέρες πριν τον αγώνα, πως έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου ή να προχωρήσουν στην επίδειξη αρνητικού τεστ.

Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ αναμένεται να έχει στο πλευρό της 22.500 φιλάθλους, δηλαδή το 25% της συνολικής χωρητικότητας του γηπέδου. Εφόσον προχωρήσει ομαλά το σύστημα καταγραφής των πιστοποιητικών εμβολιασμού, τότε θα μπορέσει να αυξηθεί ο αριθμός των φιλάθλων στις εξέδρες στους δύο ημιτελικούς και τον τελικό της διοργάνωσης.