Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απέβαλε την ομοσπονδία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο η FIFA

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο δεν ανήκει πλέον στη FIFA, καθώς τιμωρήθηκε με αποβολή, λόγω «σοβαρών παραβιάσεων» του καταστατικού της. Από την πλευρά της, η μικρή νησιωτική χώρα της Καραϊβικής αμφισβήτησε σε τοπικό δικαστήριο την υπαγωγή της σε κηδεμονία.

«Το Γραφείο του Συμβουλίου της FIFA απέκλεισε την ομοσπονδία του Τρινιντάντ και Τομπάγκο (TTFF) με άμεση ισχύ λόγω σοβαρών παραβιάσεων του καταστατικού της FIFA», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της διεθνούς ομοσπονδίας.

Ο αποκλεισμός θα έχει ισχύ έως ότου η ομοσπονδία του Τρίνινταντ και Τομπάγκο αναγνωρίσει τη νομιμότητα της «επιτροπής κανονικοποίησης» που έχει συσταθεί για τη διαχείριση των καθημερινών εργασιών της TTFF, τη θέσπιση σχεδίου αποπληρωμής χρέους και την οργάνωση για την εκλογή νέας εκτελεστικής επιτροπής.

Τον περασμένο Μάιο η ελβετική εισαγγελία διεύρυνε την έρευνα με στόχο τον πρώην πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, για ένα δάνειο ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων που χορηγήθηκε το 2010 από τη FIFA στην ομοσπονδία του Τρίνινταντ και Τομπάγκο. Μάλιστα, το δάνειο, που χορηγήθηκε χωρίς τόκους ή εγγύηση, μετατράπηκε γρήγορα σε «επιδότηση».

Αυτή η νέα πτυχή της έρευνας προστέθηκε στις πολλαπλές κατηγορίες για δόλιες πληρωμές που προορίζονταν για τον καταγόμενο από το Τρίνινταντ και Τομπάγκο, Τζακ Ουάρνερ, πρώην αντιπρόεδρο της FIFA, ο οποίος εκδιώχθηκε διά βίου από την διεθνή ομοσπονδία και κατηγορήθηκε για διαφθορά από την αμερικανική Δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ