Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
142

Κατέθεσε στον εισαγγελέα ο νυχτερινός νοσοκόμος του Μαραντόνα: «Είχα εντολή να μην τον ξυπνήσω»

Ο νυχτερινός νοσοκόμος του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, το πρώτο μέλος της ιατρικής του ομάδας που εμφανίστηκε ενώπιον του γραφείου του εισαγγελέα της Αργεντινής, αρνήθηκε ότι εγκατέλειψε τον ασθενή του, ισχυριζόμενος ότι διατάχθηκε να μην τον ξυπνήσει.

«Οι προϊστάμενοί του τού είπαν να μην ενοχλεί τον ασθενή. Ο πελάτης μου είχε τη σοφία να εκτελέσει το καθήκον του», διαβεβαίωσε ο δικηγόρος Φράνκο Τσιαρέλι κατά την έξοδο από αυτή τη μακρά εξέταση του πελάτη του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, ο πελάτης του παρατήρησε ορισμένα προειδοποιητικά σημάδια, τα οποία διαβίβασε αρμοδίως, ενώ αποκάλυψε ότι δεν έχει ενημερωθεί για τα καρδιακά προβλήματα του Μαραντόνα.

Ο 37χρονος Ρικάρντο Αλμιρόν έμεινε για 7 και πλέον ώρες στο γραφείο του εισαγγελέα στο Σαν Ισίντρο, ο οποίος υποψιάζεται ότι είπε ψέματα, ισχυριζόμενος πως ο Μαραντόνα κοιμόταν και ανέπνεε κανονικά λίγες ώρες πριν από τον θάνατό του, καθώς η αυτοψία αποκάλυψε ότι αργοπέθαινε.

Ο Μαραντόνα, ο οποίος υπέφερε από προβλήματα στα νεφρά, στο συκώτι και στην καρδιά, πέθανε στις 25 Νοεμβρίου του 2020 σε ηλικία 60 ετών από καρδιακή προσβολή στην κατοικία του στο Τίγκρε λίγες εβδομάδες μετά από εγχείρηση στον εγκέφαλο, προκειμένου να αποκατασταθεί πρόβλημα θρόμβωσης.

«Ο πελάτης μου αντιμετώπιζε πάντα τον Μαραντόνα ως ασθενή με ψυχιατρική πολυπλοκότητα, πρόβλημα που σχετίζεται με την αποχή από το αλκοόλ», πρόσθεσε ο δικηγόρος στον Τύπο.

Ακόμη έξι μέλη της ιατρικής ομάδας του Μαραντόνα, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού του ιατρού και ψυχιάτρου, θα καταθέσουν τις επόμενες μέρες, αντιμετωπίζοντας ποινική δίωξη στο πλαίσιο μιας έρευνας για «ανθρωποκτονία με επιβαρυντικές περιστάσεις» που άρχισε η εισαγγελία.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας θεωρεί ότι ο θάνατός του Μαραντόνα είναι αποτέλεσμα επαγγελματικής συμπεριφοράς και αμέλειας εκ μέρους της ιατρικής ομάδας, ενώ τα επτά μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού κατηγορούνται ότι δεν εξασφάλισαν «τη σωστή χορήγηση συνταγογραφούμενων φαρμάκων και ψυχοτρόπων φαρμάκων».