Μετάβαση στο περιεχόμενο

Την απόσυρσή του ανακοίνωσε πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού

Οι τίτλοι τέλους πέφτουν για τον Σίλβιο Προτό. Ο Βέλγος γκολκίπερ πήρε την απόφαση να αποσυρθεί από την ενεργό δράση λίγους μήνες πριν κλείσει τα 38, ύστερα από μια παρουσία 22 ετών στο επαγγελματικό επίπεδο. Τελευταίος σταθμός της καριέρας του ήταν η Λάτσιο.

«7.069 μέρες από το πρώτο μου παιχνίδι στην πρώτη κατηγορία. Ήρθε η ώρα για μένα και τις πρώτες μου άσπρες τρίχες να αφήσουμε τα γάντια μακριά», δήλωσε ο πρώην τερματοφύλακας του Ολυμπιακού (2017-2018) και συμπλήρωσε: «πολλές επεμβάσεις, τόσα γκολ που έσωσα, αλλά και δέχθηκα».

Ο Προτό έγινε γνωστός από την παρουσία του στην Άντερλεχτ, στην οποία αγωνίστηκε από το 2005 έως το 2016, κατακτώντας έξι πρωταθλήματα και ένα κύπελλο Βελγίου. «Είναι τιμή μου που ξεκίνησα ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου, στο οποίο θέλω να αφοσιωθώ στο πάθος μου, τα σχέδια μου και την οικογένειά μου που με στήριξε. 

Ευχαριστώ τη σύζυγό μου και τα παιδιά μου που με έκαναν τον καλύτερο ποδοσφαιριστή του κόσμου στα μάτια τους. Ευχαριστώ στους οπαδούς, τους προπονητές, τους συμπαίκτες και τους αντιπάλους μου. Λέω αντίο στον κόσμο που με έκανε αυτό που είμαι», δήλωσε ο Προτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ