Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εκτός Δ.Σ. της EuroLeague ο Μπερτομέου μετά από 20 χρόνια - Στα χέρια των ομάδων η διοίκηση!

Εκτός Δ.Σ. της EuroLeague ο Μπερτομέου μετά από 20 χρόνια - Στα χέρια των ομάδων η διοίκηση!

Η σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της EuroLeague αποφάσισε με ψήφους 11-0 την αποχώρηση του Τζόρντι Μπερτομέου από το Διοικητικό Συμβούλιο μετά από 20 χρόνια!

Ο Ισπανός παράγοντας θα μείνει στη θέση του CEO με μεγάλο «ψαλίδι» στις αρμοδιότητές του, αφού το κουμάντο αναλαμβάνουν πια οι ομάδες-μέτοχοι της διοργάνωσης και ως εκ τούτου, η δυνατότητά του να λαμβάνει αποφάσεις θα εκλείψει.

Όλα ξεκίνησαν από την... επανάσταση των 7 κλαμπ (Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, Ολυμπιακός, Αναντολού Εφές, Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζαλγκίρις Κάουνας, Αρμάνι Μιλάνο) στην Αθήνα που λίγο αργότερα μετουσιώθηκε και σε πρόταση μομφής εναντίον του Μπερτομέου. Στη συνέχεια είχαμε και την πρώτη νίκη των συλλόγων που ήταν το «ορεκτικό» για τη σημερινή απόφαση.

Η αρχή έγινε και πλέον πήρε επίσημη μορφή, ενώ μένει να φανεί αν θα υπάρξουν κι άλλες εξελίξεις. Και όπου εξελίξεις, μπορούμε να βάλουμε την είσοδο ορκωτών ελεγκτών στο εσωτερικό της EuroLeague.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Price Waterhouse Cooper (PwC) θα αναλάβει τον έλεγχο των οικονομικών δεδομένων και θα «τρέξει» έναν γενικό έλεγχο για όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Από εκεί ίσως προκύψουν κι άλλα ζητήματα που με τη σειρά τους θα δημιουργήσουν χώρο για νέες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα.

Κλείνοντας, να σημειώσουμε ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ εκπροσωπείται στο Δ.Σ από τον Τάκη Τριαντόπουλο και ο Ολυμπιακός από τον Γιώργο Σκινδήλια.