Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο Παναθηναϊκός δέχθηκε 100άρα στο γήπεδό του σε ματς πρωταθλήματος χωρίς παράταση μετά από 37 χρόνια

Ιστορικό χαρακτήρα είχε η απρόσμενη νίκη του Κολοσσού Ρόδου κόντρα στον Παναθηναϊκό (97-102) στο Telekom Center Athens στην 19η αγωνιστική της Stoiximan GBL.

Η ομάδα από το σμαραγδένιο νησί έγινε η μόλις δεύτερη που σημειώνει 100άρα στο γήπεδο των πρασίνων σε ματς του πρωταθλήματος που δεν πήγε σε παράταση, μετά τον ΠΑΟΚ, που το είχε πετύχει το 1989.

Παράλληλα, έγινε η δεύτερη ομάδα της περιφέρειας, μετά τον Προμηθέα Πάτρας, που υποχρέωσε το τριφύλλι σε εντός έδρας ήττα στην ιστορία της Stoiximan GBL, δηλαδή από τη σεζόν 1992/93 και μετά.

Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΕΣΑΚΕ:

«Οι «θαλασσί» έγιναν μόλις η δεύτερη ομάδα της περιφέρειας –εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης δηλαδή- στην ιστορία της Stoiximan GBL, που νίκησε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό.

Από την περίοδο 1992-93 οι «πράσινοι» έδωσαν συνολικά 150 παιχνίδια ως γηπεδούχοι και κέρδισαν τα 148. Πριν από το σημερινό με τον Κολοσσό H Hotels Collection, είχαν ηττηθεί στις 31 Ιανουαρίου 2021 από τον Προμηθέα Πάτρας με 78-80 (Ιωάννης Παπαπέτρου 26π, 7/8δ, 4/6τρ, Ντίνος Μήτογλου 16π, 15ρ. – Γιάννης Αθηναίου 18π, 4/7τρ, 4ασ, Τζέριαν Γκραντ 16π, 5ρ, 7ασ).

Στα χαρτιά, ηττήθηκαν εντός έδρας και από την Κύμη στην περίοδο 2018-19 αφού δεν είχαν παρουσιαστεί στο γήπεδο.

Μέχρι το σημερινό παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός μετρούσε 25/25 ως γηπεδούχος απέναντι στον Κολοσσό, με νίκες που σημειώθηκαν με διαφορές 9-46 πόντων. Η λίστα των εντός έδρας αποτελεσμάτων του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της Stoiximan GBL απέναντι στις συνολικά 25 ομάδες της περιφέρειας διαμορφώθηκε ως εξής:

  • Παναθηναϊκός – Κολοσσός 25-1
  • Παναθηναϊκός – Προμηθέας 13-1
  • Παναθηναϊκός – Κύμη 2-1*
  • Παναθηναϊκός – Απόλλων Πάτρας 20-0
  • Παναθηναϊκός – Ρέθυμνο 10-0
  • Παναθηναϊκός – Ηράκλειο 10-0
  • Παναθηναϊκός – ΓΣ Λάρισας / ΑΕΛ 10-0
  • Παναθηναϊκός – Ολύμπια Λάρισας 8-0
  • Παναθηναϊκός – Καβάλα 6-0
  • Παναθηναϊκός – Λάρισα 6-0
  • Παναθηναϊκός – ΚΑΟΔ 5-0
  • Παναθηναϊκός – Τρίκαλα BC Aries 5-0
  • Παναθηναϊκός – Καρδίτσα 4-0
  • Παναθηναϊκός – Κόροιβος Αμαλιάδας 4-0
  • Παναθηναϊκός – Μακεδονικός (Κοζάνης) 4-0
  • Παναθηναϊκός – Πανελευσινιακός 3-0
  • Παναθηναϊκός – Τρίκαλα 3-0
  • Παναθηναϊκός – Ολυμπιάδα Πάτρας 2-0
  • Παναθηναϊκός – Ήφαιστος Λήμνου 2-0
  • Παναθηναϊκός – Ίκαρος Χαλκίδας 1-0
  • Παναθηναϊκός – Μεσολόγγι 1-0
  • Παναθηναϊκός – Γυμναστικός Λάρισας Φάρος 1-0
  • Παναθηναϊκός – Ιωνικός Αμαλιάδας 1-0
  • Παναθηναϊκός – Δόξα Λευκάδας 1-0
  • Παναθηναϊκός – Αρκαδικός 1-0″.

Το σημερινό παιχνίδι είχε μία ακόμη πολύ ξεχωριστή, στατιστική προέκταση. Ο Κολοσσός έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του Πρωταθλήματος, από καταβολής Α’ Εθνικής (από το 1963-64) που ως φιλοξενούμενη του Παναθηναϊκού, σημείωσε «100άρα» σε ματς χωρίς παράταση. Δύο μόνο περιπτώσεις αγώνων 40 λεπτών στα τελευταία 62 χρόνια (Α’ Εθνική, Α1, Stoiximan GBL).

Αυτό που έκανε σήμερα η ομάδα της Ρόδου είχε συμβεί πριν από σχεδόν 37 χρόνια από τον ΠΑΟΚ. Ήταν στις 19 Απριλίου 1989 όταν στο πλαίσιο των playoffs ο Δικέφαλος είχε επικρατήσει του Παναθηναϊκού εκτός έδρας με 104-87 (Ντέιβιντ Στεργάκος 21, Μέμος Ιωάννου 19 – Μάικ Τζόουνς 31, Τζον Κόρφας 23)».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ