Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ο 15χρονος Έλληνας της Ντόρτμουντ που ξεχωρίζει για το ταλέντο του (ΦΩΤΟ)

Ο Γιώργος Ζησόπουλος δεν είναι ένας απλός νεαρός ποδοσφαιριστής της Ντόρτμουντ, αλλά ένα σπάνιο ταλέντο που προχωρά γρήγορα και ξεχωρίζει από την ηλικία του.

Στα 15 του χρόνια μπήκε στη λίστα των νεότερων που έχουν αγωνιστεί με την Κ19 των Βεστφαλών στο Youth League, σε ματς απέναντι στη Γιουβέντους.

Γεννημένος το 2010 στο Μύνστερ της Γερμανίας, ο Ζησόπουλος μεγάλωσε με δύο σημαίες στο μυαλό του, της Ελλάδας και της Γερμανίας. Με ελληνικό διαβατήριο, ξεκίνησε από τις τοπικές ακαδημίες και σύντομα ξεχώρισε και εντάχθηκε στη Ντόρτμουντ.

Μέσα σε λίγους μήνες πέρασε από την Κ15 στην Κ17 και πλέον αποτελεί κανονικό μέλος της Κ19, αποδεικνύοντας όχι μόνο το ταλέντο, αλλά και τη νοοτροπία του κερδίζοντας συνεχώς την εμπιστοσύνη των προπονητών του.

Η 16η Σεπτεμβρίου 2025 θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη του Ζησόπουλου. Σε ηλικία μόλις 15 ετών έκανε το ντεμπούτο του με την Κ19 στο Youth League απέναντι στη Γιουβέντους, μπαίνοντας στο 86ο λεπτό και βοηθώντας την ομάδα να κερδίσει με 3-2 στο Τορίνο.

Δεν ήταν απλή συμμετοχή, ο Ζησόπουλος «πήδηξε» δύο ηλικιακές κατηγορίες, αφήνοντας πίσω μεγαλύτερους συμπαίκτες, κάτι που δείχνει την εμπιστοσύνη του τεχνικού επιτελείου. Οι άνθρωποι της Ντόρτμουντ βλέπουν σε αυτόν έναν στόπερ με ωριμότητα, ψυχραιμία και σπάνια τακτική αντίληψη για την ηλικία του.

Η ΕΠΟ έχει στραφεί τα τελευταία χρόνια στους ομογενείς ποδοσφαιριστές, αναζητώντας παιδιά που διαπρέπουν σε κορυφαίες ευρωπαϊκές ακαδημίες. Ο Ζησόπουλος αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της στρατηγικής. Με ελληνικό διαβατήριο ήδη στα χέρια του και εμφανίσεις που τραβούν το ενδιαφέρον των σκάουτερ της ΕΠΟ, η συμμετοχή στις Εθνικές Κ15 ή Κ16 φαντάζει πιο κοντά από ποτέ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ