Μετάβαση στο περιεχόμενο

Nations League: Ανατροπή και πρόκριση στον τελικό για την Πορτογαλία

Η Πορτογαλία βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο Μόναχο, όμως χάρη στον 22χρονο Κονσεϊσάο και τον… αγέραστο Κριστιάνο Ρονάλντο, κατάφερε να ανατρέψει το σκορ απέναντι στη Γερμανία (2-1) και να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στον τελικό του Nations League.

Ο ημιτελικός ανάμεσα σε Γερμανία και Πορτογαλία ξεκίνησε με έντονο ρυθμό και φάσεις εκατέρωθεν, προμηνύοντας ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο Μόναχο. Οι δύο ομάδες μπήκαν με επιθετική διάθεση και δημιούργησαν ευκαιρίες από τα πρώτα λεπτά, με την Πορτογαλία τελικά να ανατρέπει το σκορ και να παίρνει την πρόκριση στον τελικό του Nations League.

Οι δύο ομάδες απείλησαν γρήγορα, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρώτη τελική στο 4ο λεπτό με σουτ του Γκορέτσκα, το οποίο απέκρουσε ο Ντιόγκο Κόστα, και τους φιλοξενούμενους να «απαντούν» στο 7′ με συρτό σουτ του Κριστιάνο Ρονάλντο που απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν.

Στο 11′ ο Πέδρο Νέτο έφυγε στην αντεπίθεση, αλλά το σουτ του πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Η Γερμανία ανέβασε ρυθμό και στο 19′ ο Βολτεμάντε απείλησε, αλλά ο Κόστα αντέδρασε σωστά. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκορέτσκα σούταρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Κόστα δήλωσε ξανά «παρών».

Η πίεση της Γερμανίας συνεχίστηκε με ακόμα μία καλή στιγμή στο 43′ με τον Βιρτς, αλλά ο πορτογάλος γκολκίπερ κράτησε ξανά το μηδέν. Η Γερμανία είχε τον έλεγχο (κατοχή 59%-41%, τελικές 7-4), αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες ξεκίνησαν χωρίς αλλαγές, όμως στο 48′ η Γερμανία βρήκε δίχτυα: ο Κίμιχ σέντραρε γλυκά και ο Βιρτς με έξυπνη κεφαλιά έκανε το 1-0. Οι Πορτογάλοι διαμαρτυρήθηκαν για επιθετικό φάουλ και οφσάιντ, αλλά το γκολ μέτρησε κανονικά.

Η απάντηση της Πορτογαλίας ήρθε γρήγορα. Ο Κονσεϊσάο, που μόλις είχε μπει στο ματς, ισοφάρισε στο 63′ με φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, ενώ στο 68′ ο Νούνο Μέντες έβγαλε εξαιρετική ασίστ στον Ρονάλντο, που έκανε το 2-1 με το 137ο γκολ του σε 220 συμμετοχές με την εθνική ομάδα.

Η Πορτογαλία κυριάρχησε μετά την ανατροπή και άγγιξε και τρίτο γκολ με τους Κονσεϊσάο, Ζότα, αλλά ο Τερ Στέγκεν κράτησε ζωντανή τη Γερμανία. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να ισοφαρίσουν, με το σουτ του Αντεγέμι να σταματάει στο δοκάρι στο 82′.

Η Πορτογαλία πανηγύρισε μία τεράστια νίκη κόντρα στη Γερμανία, σφραγίζοντας το εισιτήριο για τον τελικό του Nations League, όπου την ερχόμενη Κυριακή θα αντιμετωπίσει είτε την Ισπανία είτε τη Γαλλία.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Τερ Στέγκεν, Άντον (71′ Ενμετσά), Τα, Κοχ, Κίμιχ, Πάβλοβιτς (71′ Αντεγέμι), Γκορέτσκα, Μίτελστεντ (60′ Γκόζενς), Σανέ (60′ Γκνάμπρι), Βιρτς, Βολτεμάντε (60′ Φίλκρουγκ)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ντιόγκο Κόστα, Ζοάο Νέβες (58′ Σεμέδο), Ρούμπεν Ντίας, Ινιάτσιο, Μέντες, Ρούμπεν Νέβες (58′ Βιτίνια), Μπερνάρντο Σίλβα, Τρινκάο (58′ Κονσεϊσάο), Φερνάντες, Νέτο (83′ Ζότα), Ρονάλντο (90′ Παλίνια)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ