Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σαν σήμερα το Μαρούσι έγραψε ιστορία με την κατάκτηση του Σαπόρτα! (ΦΩΤΟ)

Σαν σήμερα, πριν από 22 χρόνια (17/4/2001), το Μαρούσι έγραψε την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία του με την κατάκτηση του Κυπέλλου Σαπόρτα κόντρα στην Σαλόν.

Η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή κατέκτησε το τρόπαιο στον τελικό της Βαρσοβίας, επικρατώντας της γαλλικής Σαλόν με 74-72, για να γίνει η πέμπτη ελληνική ομάδα που σηκώνει ευρωπαϊκή κούπα, μετά την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Άρη, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής χωρίς ιδιαίτερες τυμπανοκρουσίες και με χρηματοδότη τον Άρη Βωβό, δημιούργησαν μια ομάδα που κατάφερε μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να φτάσει στην ευρωπαϊκή καταξίωση, αν και το 1997-98, η ομάδα βρισκόταν στα γήπεδα της Α2.

Αφού προκρίθηκε από τον όμιλο του, ξεπέρασε και τα εμπόδια των Άρη, Βόννης και Ούνιξ Καζάν, βρέθηκε στον μεγάλο τελικό της Βαρσοβίας, όπου αντιμετώπισε τη Σαλόν, η οποία είχε επίσης κάνει την έκπληξη, αποκλείοντας την Παμέσα Βαλένθια.

Τη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, η ομάδα του Βαγγέλη Αλεξανδρή είχε το προβάδισμα, φτάνοντας και σε διψήφιες διαφορές και έχοντας σε εκπληκτικό βράδυ τους Όλιβερ, Αμάγια και Φαλέκα, αλλά στο τέλος με την πίεση των Γάλλων το ματς έγινε ντέρμπι. Τελικά, με δύο ελεύθερες βολές του Σωτήρη Νικολαΐδη, το τρόπαιο έφτασε σε ελληνικά χέρια.

Τα δεκάλεπτα: 24-22, 38-33, 60-51, 74-72

Μαρούσι: Φαλέκας 13 (1), Μασλαρινός 4, Όλιβερ 31 (3), Αμάγια 17 (1), Εφθίμοφ 7, Νικολαΐδης 2, Μαρμαρινός, Βουρτζούμης

Σαλόν Σαονέ: Τζάκσον 13 (2), Όουενς 7 (1), Λι 19 (4), Γκούλιας 10, Τόμιτς, Οστρόφσκι 13 (1), Βεσπασιέν, Αΐ 6 (2), Ζιφά 4

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ