Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ευρωπαϊκές «μάχες» για Προμηθέα, Λαύριο και Περιστέρι - Τελειώνουν την «αγγαρεία» Ηρακλής και Ιωνικός

Ευρωπαϊκές «μάχες» για Προμηθέα, Λαύριο και Περιστέρι - Τελειώνουν την «αγγαρεία» Ηρακλής και Ιωνικός

Ο Προμηθέας Πάτρας για την πέμπτη αγωνιστική του Eurocup θα αντιμετωπίσει την Ουλμ στην Γερμανία με στόχο την δεύτερη του νίκη στον όμιλο.

Την προηγούμενη αγωνιστική ο Ηλίας Ζούρος είχε αναλάβει τον Προμηθέα και με αυτόν στον πάγκο πήρε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα του στον όμιλο. Αφού επικράτησε της Μπούρσασπορ με 83-80. H Ουλμ με την σειρά της έχει απολογισμό δύο νίκες και δύο ήττες. Στην έδρα της έχει χάσει από την Μπούντουτσνοστ και έχει κερδίσει την Βενέτσια. Ενώ έχει σημειώσει δύο νίκες στην σειρά, η τελευταία κόντρα στην Τσεντεβίτα στην Κροατία. Ο αγώνας Ουλμ – Προμηθέας Πάτρας είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 20:30. Θα μεταδοθεί από τηλεοπτικά από το Novasports 4HD.

Εκτός έδρας αγωνίζεται το Λαύριο και συγκεκριμένα στη Ρωσία αντιμετωπίζοντας τη Νίζνι Νόβγκοροντ (4η αγωνιστική) με στόχο τη νίκη και την πρόκριση από τον 3ο όμιλο του Basketball Champions League. Αν η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, που έχει ρεκόρ 2-1, κερδίσει, τότε αφήνει τη ρωσική ομάδα οριστικά εκτός συνέχειας και θα συνεχίσει να παλεύει με τη Ντιζόν για την κατάκτηση της 2ης θέσης που οδηγεί στα play in (πλεονέκτημα έδρας) της διοργάνωσης, ενώ η τρίτη στέλνει τις ομάδες στα play out (μειονέκτημα έδρας).

16/11: Ντιζόν - Ουνικάχα Μάλαγα 78-68
18.00 Νίζνι Νόβγκοροντ - Λαύριο

FIBA EUROPE CUP

6ος όμιλος
19.00 Ιωνικός - Σπόρτινγκ
21.30 Ντέξια Μονς - Ανβέρπ

Στις 19.00 ο Ιωνικός των πολλών προβλημάτων φιλοξενεί την Σπόρτινγκ, έχοντας όμως αποκλειστεί καθώς ναι μεν υπάρχει περίπτωση ισοβαθμίας με τη 2η Αντβέρπ, όμως σε αυτήν την περίπτωση υστερεί στα μεταξύ τους παιχνίδια.

7ος όμιλος
19.30 Κράιλσχαϊμ - Περιστέρι
19.30 Τσμόκι Μινσκ - Μπάκεν Μπερς

Στις 19.30 το Περιστέρι παίζει εκτός έδρας με την Κράιλσχαϊμ χωρίς τον ασθενή Σωτήρη Μανωλόπουλο στον πάγκο του και χρειάζεται νίκη με διαφορά τουλάχιστον 11 πόντων και παράλληλα στο άλλο παιχνίδι του ομίλου να κερδίσει η Μπάκεν Μπερς την Τσμόκι Μινσκ. Σε αυτό το σενάριο τα πράγματα θα γίνουν πολύπλοκα καθώς θα υπάρξει τετραπλή ισοβαθμία (3 νίκες - 3 ήττες) και εκεί θα παίξει ρόλο η συνολική διαφορά των πόντων.

5ος όμιλος
16.00 Μπαχτσέσεχιρ - Λέιντεν
20.30 Ηρακλής - Μόρναρ Μπαρ

Στις 20.30 ο Ηρακλής υποδέχεται στις 20.30 τη Μόρναρ Μπαρ σε ένα αδιάφορο για τους κυανόλευκους παιχνίδι, καθώς έχουν ήδη μείνει εκτός συνέχειας του θεσμού. Ο Κώστας Μέξας θα χρησιμοποιήσει και αυτό το ευρωπαϊκό παιχνίδι για να βάλει στην ομάδα περισσότερο τη δική του φιλοσοφία ενόψει της κρίσιμης συνέχειας στο πρωτάθλημα. Εκτός έμεινε ο τραυματίας Τέιλορ.