Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ζαγκλής

Συνεργασία FIBA - ΠΟΥ και οδηγίες για επιστροφή στη δράση

Σε μια σημαντική κίνηση προχώρησε η FIBA, η οποία σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας εξέδωσε επιστημονικό οδηγό για την επιστροφή των αθλητών στη δράση, έπειτα από το μεγάλο διάστημα αποχής, λόγω κορονοϊού.

H FIBA προχώρησε σε αυτή την πρωτοβουλία, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες που εκφράζονται  συνεχώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας και αφορά στις ομοσπονδίες που αναζητούν τα σωστά βήματα προκειμένου να επιστρέψουν στη δράση. 

Μιλώντας για την κίνηση αυτή ο γενικός γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, τόνισε: «Θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω την συγκεκριμένη ιατρική επιτροπή της FIBA που συστάθηκε για την αντιμετώπιση του COVID-19. 

Όπως επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τις επιτροπές της FIBA που συμμετείχαν σε αυτό το έργο, όπως και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την πολύτιμη εργασία του, που με τη εξειδίκευση και τη διαρκή προσφορά του, βοήθησε προκειμένου να προστατεύσουμε τις εθνικές ομοσπονδίες, τους παίκτες, τους διαιτητές και τους διοργανωτές. 

Αυτό το σετ των οδηγιών θα είναι πολύ χρήσιμο για την μπασκετική κοινότητα κατά την επιστροφή τους στο παιχνίδι μας. Έχει λείψει σε όλους εμάς η δράση και όσο η κατάσταση που σχετίζεται με την πανδημία του COVID-19 εξελίσσεται, η FIBA παραμένει αφοσιωμένη στην προσπάθεια να προσφέρει καθοδήγηση, ώστε να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές περιβάλλον για την επιστροφή στο μπάσκετ».