Μετάβαση στο περιεχόμενο

«Ισοπέδωσε» τη Μύκονο η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ “ισοπέδωσε” τη Μύκονο στο δεύτερο ημίχρονο και πήρε τη νίκη με 90-65 στη Sunel Arena, σε ένα ματς που διεξήχθη χωρίς κόσμο, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της GBL, με την ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα να σημειώνει την τέταρτη σερί νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Ζιάγκου ήταν αρκετά μαχητική, καταφέρνοντας να επιστρέψει από το -13 και να πάρει το προβάδισμα στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου με 44-49. Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και μετά, οι νησιώτες έχασαν τελείως τον ρυθμό τους, με τους γηπεδούχους να το εκμεταλλεύονται και να κυριαρχούν και στις δύο πλευρές του παρκέ, με αποτέλεσμα να φτάσουν εύκολα σε αυτή τη νίκη.

Έτσι, μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η ομάδα του Σάκοτα βελτίωσε το ρεκόρ της σε 9-4, ενώ η Μύκονος έπεσε στο 6-7.

Ο αγώνας

Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, καταφέρνοντας να πάρει διαφορά έξι πόντων, με τον Γκρέι να σκοράρει από την περιφέρεια για το 10-4. Ο Σκουλίδας έδωσε σημαντικές λύσεις στην επίθεση για τη Μύκονο, μειώνοντας στους πέντε για την ομάδα του, μετά από δύο τρίποντα (15-10). Στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πλησίασαν, με τον Γκέιμπλ να σκοράρει για το 15-12. Ωστόσο, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα βρήκε λύσεις από τους Γκρέι, Μπάτλεϊ και Κουζμίνσκας, ανεβάζοντας τη διαφορά στο +10 στο τέλος της περιόδου (26-16).

Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα συνέχιζε να κρατάει τον έλεγχο της αναμέτρησης, έχοντας διψήφιο προβάδισμα (19-14). Όμως, η Μύκονος ανέβασε την απόδοσή της στην επίθεση, με τον Γερομίχαλο να κάνει μονοψήφια τη διαφορά για την ομάδα του στα μέσα του δεκαλέπτου (24-16). Οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη της ΑΕΚ, μειώνοντας στους επτά (41-34), με τον Σάκοτα να καλεί time-out. Ωστόσο, η Μύκονος αξιοποίησε τα λάθη της ΑΕΚ, με τους Κάναντι, Μπίλις και Γκέιμπλ να μειώνουν στον πόντο για τους φιλοξενούμενους (44-43).

Στο ξεκίνημα του ημιχρόνου οι νησιώτες πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα, ξεφεύγοντας με πέντε πόντους, μετά από καλάθια των Σκουλίδα και Ρέι (44-49). Στη συνέχεια, οι παίκτες του Ζιάγκου έχασαν τελείως τον ρυθμό τους, με την ΑΕΚ να αντιδράει άμεσα και να καταγράφει ένα σερί 17-0 (62-49). Ο Κάναντι έδωσε λύση στην επίθεση για τη Μύκονο, κάνοντας μονοψήφια τη διαφορά (62-54). Ωστόσο, οι Φλιώνης και Γκρέι σκόραραν, με την ΑΕΚ να κλείνει την τρίτη περίοδο με 13 πόντους διαφορά (67-54).

Η ΑΕΚ ήταν ασταμάτητη και στο τελευταίο μέρος, χωρίς να δώσει περιθώρια αντίδρασης στους φιλοξενούμενους. Έτσι, η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα πήρε εύκολα τη νίκη, καταγράφοντας το τέταρτο συνεχόμενο θετικό αποτέλεσμα στη GBL.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Συμεωνίδης, Θεώνας, Ανγκελής

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-16, 44-43, 67-54, 90-65

ΑΕΚ (Σάκοτα): Γκρέι 21, Σκορδίλης 6, Φλιώνης 10, Λεκαβίτσιους 7,  Αρσενόπουλος, Πετσάρσκι, Κουζμίνσκας 12,  Μπάρτλεϊ 15, Αρμς 12, Χαραλαμπόπουλος 7, Μπιλιώνης

ΜΥΚΟΝΟΣ (Ζιάγκος): Απλμπι 1, Μουρ 2, Ρέι 5, Καββαδάς 4, Γερομιχαλός 5, Σκουλίδας 11, Μπιλής 3, Σιδηροηλίας, Μάντζαρης 2, Μπριγκς 14, Κάναντι 11, Γκαμπλ 7

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ