Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
FIBA Europe Cup: Έμαθαν αντιπάλους Ηρακλής, Ιωνικός και Περιστέρι (ΦΩΤΟ)

FIBA Europe Cup: Έμαθαν αντιπάλους Ηρακλής, Ιωνικός και Περιστέρι (ΦΩΤΟ)

Η κλήρωση για τη νέα σεζόν του FIBA Europe Cup πραγματοποιήθηκε στην πόλη Φράιζινγκ της Γερμανίας και ο Ηρακλής, που ξεκινάει από την προκριματική φάση, συμπεριλήφθηκε στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας. Η κλήρωση τον έφερε αντιμέτωπο αρχικά με την Ακαντέμικ Πλόβντιβ από τη Βουλγαρία και στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ντνίπρο-Σόποτ. Σε περίπτωση που οι κυανόλευκοι προκριθούν, θα ενταχθούν στον 5ο όμιλο μαζί με μία εκ των Τσμόκι/Μονς/Λέιντεν, με τη Μπαχτσεσεχίρ και τη Μόρναρ Μπαρ. Oι αγώνες των τεσσάρων ομίλων της προκριματικής φάσης θα διεξαχθούν από τις 27 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

Ο Ιωνικός Νικαίας, που είχε συμπεριληφθεί στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας, κληρώθηκε στον 6ο όμιλο με τον νικητή του ζευγαριού Μονς/Λέιντεν, την Αντβέρπ και τη Σπόρτινγκ. Θυμίζουμε ότι ο Ιωνικός επιστρέφει στα ευρωπαϊκά "σαλόνια" μετά από 37 ολόκληρα χρόνια.

Το Περιστέρι, που θα παίξει στη διοργάνωση αν αποκλειστεί στα προκριματικά του Basketball Champions League, κληρώθηκε στο 7ο γκρουπ και θα περιμένει ποια ομάδα δεν θα συνεχίσει στο Basketball Champions League, μία εκ των Μπάκεν/Λόντον/Τρεβίζο κι επίσης θα αντιμετωπίσει μία εκ των Μπάκεν/Λόντον/Τρεβίζο/Τσμόκι/Μονς/ Λάιντεν και τη Χάκρο Μέρλινς Κράιλσχαϊμ από τη Γερμανία.