Μετάβαση στο περιεχόμενο

“Πόλεμος” Μπενφίκα-Πόρτο για τους διαιτητές στην Πορτογαλία!

Η Μπενφίκα έπαθε… Superleague και έχει ξεκινήσει πόλεμο εναντίον της Πόρτο, υποστηρίζοντας ότι το φετινό πρωτάθλημα της Πορτογαλίας είναι… στημένο υπέρ της! 
                                                                                        
Η διοίκηση των “Αετών” της Λισαβόνας εξέδωσε αιχμηρή ανακοίνωση, στηλιτεύοντας τα κακώς κείμενα που εντόπισε στις νίκες των “Δράκων” τις τελευταίες αγωνιστικές και κάνει λόγο για μία και μοναδική ομάδα που οφελείται μονίμως στο πρωτάθλημα.

Η ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου έχει διαφορά τεσσάρων βαθμών από την αντίπαλό της (45 βαθμοί έναντι 41), ωστόσο, φωνάζει για τον τρόπο που η Πόρτο πήρε δύο σερί εκτός έδρας νίκες κόντρα στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας (1-2) και τη  Μορεϊρένσε (2-4).

Στο πρόσφατο παιχνίδι της, υπήρξε έντονη αντιπαράθεση για τρεις καθοριστικές αποφάσεις, που ήταν όλες προς όφελος των φιλοξενούμενων.

«Ήρθε η ώρα να πούμε ανοιχτά, ότι αντίθετα με την αγωνιστική αλήθεια, η Πόρτο διατηρείται στη μάχη του τίτλου μόνο εξαιτίας των διαδοχικών διαιτητικών λαθών που συμβαίνουν υπέρ της. 

Πάντα υπάρχει μόνο μία ομάδα που ωφελείται συστηματικά. Μια ομάδα που χρησιμοποιεί ως πάγια πρακτική να απειλεί και να επηρεάζει ομάδες διαιτητών, που εισβάλλει με προέδρους και ηγέτες, που επιτίθεται σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε, συμπεριλαμβανομένων αντιπάλων παικτών και προπονητών.

Καθώς το πρωτάθλημα μπαίνει σε καθοριστική καμπή, όσα συνέβησαν στις τελευταίες δύο αγωνιστικές έχουν αρχίσει να στενεύουν τα περιθώρια. Στο ματς με την Σπόρτινγκ, οι διαιτητές συγχώρεσαν στον Τέλες μια αδικαιολόγητη έκρηξη. Και στο ματς με την Μορεϊρένσε, υπερέβη κάθε όριο, όλα πάντα υπέρ μιας συγκεκριμένης ομάδας, ακυρώνοντας γκολ των γηπεδούχων που ήταν καθαρό, επικυρώνοντας το τρίτο γκολ της Πόρτο που υπήρχε φάουλ του Σοάρες αλλά και το πέναλτι που δεν δόθηκε για τη Μορεϊρένσε», αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Μπενφίκα προς τα ΜΜΕ, σε ένα σκηνικό που φαντάζει γνώριμο στα μέρη μας, αλλά αποδεικνύει ότι οι κουβέντες για τη διαιτησία και οι παρασκηνιακές κόντρες απασχολούν κι άλλα, πιο προηγμένα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ