
Ευρωμπάσκετ: Με τρεις μεγάλες αβεβαιότητες ξεκινά η προετοιμασία της Εθνικής
Η Εθνική μπάσκετ των ανδρών μπαίνει στην τελική ευθεία για το Ευρωμπάσκετ, όμως τα προβλήματα δεν λείπουν. Ο Ιούλιος είναι ο μήνας της εκκίνησης, με την προετοιμασία να αρχίζει στις 28 του μήνα και τα ερωτηματικά γύρω από το ρόστερ να πληθαίνουν.
Ο Τόμας Ουόκαπ είναι ήδη εκτός πλάνων, αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί και ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, καθώς ο 24χρονος φόργουορντ έχει ξεκαθαρίσει στους ανθρώπους της Εθνικής ότι δύσκολα θα πει το «ναι». Θυμίζουμε πως δεν είχε συμμετάσχει ούτε στο περσινό κάλεσμα για τους Ολυμπιακούς λόγω τραυματισμού, ενώ δεν είχε κληθεί ούτε για τα παιχνίδια με Τσεχία και Ολλανδία, αφού όπως είχε πει ο Σπανούλης, προτιμήθηκαν άλλοι.
Παράλληλα, η παρουσία του Γιώργου Παπαγιάννη παραμένει στον «αέρα». Ο διεθνής σέντερ πέρασε μήνες με περιορισμένο ρόλο στη Μονακό υπό τον Σπανούλη, αν και στο πέμπτο ματς με την Μπαρτσελόνα έδωσε ρέστα στέλνοντας την ομάδα του στο Αμπου Ντάμπι. Στο Final Four όμως δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο, ενώ στο πρωτάθλημα Γαλλίας συνέχισε να έχει ελάχιστο χρόνο συμμετοχής, κάτι που τον έχει επηρεάσει ψυχολογικά και αφήνει ερωτηματικά για το Ευρωμπάσκετ.
Τέλος, θέμα υπάρχει και με τον Νικ Καλάθη. Ο πολύπειρος γκαρντ στα 36 του έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά από τραυματισμούς και η συμμετοχή του βρίσκεται επίσης υπό αμφισβήτηση.
Το ζητούμενο είναι να παρουσιαστούν όλοι στην έναρξη της προετοιμασίας, αλλά κάτι τέτοιο μόνο σίγουρο δεν είναι.