Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
τρένο

Ατύχημα στον ΗΣΑΠ : Συνελήφθη ο οδηγός του τρένου

Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Τρίτης στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, συρμός του ΗΣΑΠ προσέκρουσε σε τοιχίο της αποβάθρας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα άτομα.
                                                                   
Όλα δείχνουν πως ο μηχανοδηγός δεν κατάφερε να ανακόψει ταχύτητα είτε λόγω προβλήματος στο σύστημα πέδησης, είτε για άλλο λόγο που θα διερευνηθεί. Ο ΗΣΑΠ πάντως, από την πρώτη στιγμή ανέφερε πως ουσιαστικά δεν πρόκειται για εκτροχιασμό, αλλά για πρόσκρουση του συρμού στην άκρη της αποβάθρας, λόγω της ολισθηρότητας που προκλήθηκε από την ολιγόλεπτη βροχή.

Συνάδελφοι του μηχανοδηγού έλεγαν πως τέτοιου είδους ατυχήματα είναι σπάνια, αλλά όχι πρωτοφανή με ανάλογες καιρικές συνθήκες.
 
Όπως μετέδωσε το MEGA, ο οδηγός του τρένου μετά την κατάθεσή του στις Αρχές συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΗΣΑΠ διευκρίνισε ότι ο οδηγός δεν είχε αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα από την επιτρεπόμενη, έφερε όμως στην επιφάνεια το θέμα του γηρασμένου στόλου των τρένων, τα οποία χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες επιβάτες.