Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Δίκη για το βιτριόλι: «Επεισόδιο» ανάμεσα στην Ιωάννα και τον δικηγόρο της κατηγορούμενης - Ίσως και σήμερα η απόφαση

Δίκη για το βιτριόλι: «Επεισόδιο» ανάμεσα στην Ιωάννα και τον δικηγόρο της κατηγορούμενης - Ίσως και σήμερα η απόφαση

Μία από τις τελευταίες πράξεις στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι γράφεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτού Δικαστηρίου. Παρουσία τόσο της Ιωάννας Παλιοσπύρου όσο και της Έφης Κακαράντζουλα ξεκίνησε η αγόρευση του Σάκη Κεχαγιόγλου, συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορούμενης. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των αγορεύσεων αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου, κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμη και μέσα στη μέρα.

Ο Κεχαγιόγλου ανέφερε ενώπιον του δικαστηρίου πως η Έφη Κακαράντζουλα δεν ζητεί να της αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Άλλωστε, ο νόμος απαιτεί ο κατηγορούμενος να έχει προσπαθήσει να άρει τις συνέπειες της πράξης τους. Όμως, στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως είπε, δεν μπορούσε να κάνει και πάρα πολλά πράγματα προς αυτή την κατεύθυνση: «Τι θα μπορούσε να κάνει; Να βοηθήσει οικονομικά για την αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας; Προέρχεται, όμως, από φτωχή οικογένεια που δεν διαθέτει χρήματα. Η ίδια ζούσε μόνο με τον μισθό της. Για τον λόγο αυτό η υπεράσπιση δεν θα ζητήσει το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας».

Το «επεισόδιο» ανάμεσα στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και τον Σάκη Κεχαγιόγλου

Κατά την αγόρευσή του ο Σάκης Κεχαγιόγλου εξέφρασε για μία ακόμη φορά τη συμπάθεια του και τη συμπόνια του στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και επεσήμανε ότι όλοι οφείλουν να ξεχωρίζουν το ρόλο του συνηγόρων υπεράσπισης. «Υπερασπιζόμαστε ανθρώπους και όχι αδικήματα» είπε, προκαλώντας την αντίδραση της Ιωάννας. Ο Κεχαγιόγλου απάντησε πως: «Δεν ξεκινάμε καλά. Δεν ανέχομαι ούτε bullying από κανέναν. Σέβομαι το θύμα, να σεβαστούν όλοι εδώ μέσα τον ρόλο μου ως δικηγόρου υπεράσπισης».

Επιπλέον, ο Κεχαγιόγλου ανέφερε ότι η εντολέας του ζήτησε πολλές φορές συγγνώμη για την πράξη της. Ωστόσο, μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται ως αμετανόητη. Απευθυνόμενος σε δικαστές και ενόρκους, τους προέτρεψε να μην επηρεαστούν από τον Τύπο και την κοινή γνώμη και να κρίνουν την εντολέα του με βάση τα στοιχεία της δικογραφίας και της αποδεικτικής διαδικασίας.