Μετάβαση στο περιεχόμενο

Περνάει ο πραγματικός Ολυμπιακός – Ανέτοιμος ο ΠΑΟΚ, αλλά μπορεί να γλιτώσει το κάζο του αποκλεισμού

Ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ δεν πήγαν καλά στους πρώτους αγώνες τους για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και του Κόνφερενς Λιγκ αντίστοιχα, όμως κρατάνε τη τύχη στα χέρια τους.

Για να αποκλειστούν οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να χάσουν, κάτι που φαίνεται δύσκολο, ενώ οι Θεσσαλονικείς θέλουν μόλις ένα γκολ για να ισοφαρίσουν τα δυο τέρματα της Μποέμιανς κι από εκεί και πέρα ο δρόμος για την πρόκριση είναι ανοιχτός.

Για μία ακόμη φορά το 3-4-3 του Μαρτίνς δεν βοήθησε τον Ολυμπιακό. Κατανοητό ότι ο Πορτογάλος είχε πολλά προβλήματα με παίκτες-κλειδιά που έχασαν προπονήσεις λόγω κορονοϊού και τραυματισμών (Ελ Αραμπί, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Ανδρούτσος, Ρέαμπτσιουκ, Μπουχαλάκης), όμως η αλήθεια πάντα βγαίνει μπροστά.

Με αυτόν τον σχηματισμό ο Ολυμπιακός εύκολα μπορεί να «τρυπηθεί» και το είδαμε και με τη Λουντογκόρετς.

Σε αυτό έπαιξε τον ρόλο του και ο Κούντε που σαν 6άρι ήταν κατώτερος του αναμενομένου, δεν είχε καθόλου καλή συνεργασία με τον Καμαρά και λογικό ήταν ο Μαρτίνς να ρίξει στη μάχη τον ανέτοιμο Εμβιλά.

Έτσι, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο, κατάφερε να ισοφαρίσει και θα είχε φτάσει στη νίκη, αν ο διαιτητής δεν έκλεινε τα μάτια σε ολοκάθαρο πέναλτι στον Χασάν.

Μάλιστα, σε άλλες δύο περιπτώσεις έγιναν βίαια μαρκαρίσματα για κόκκινη κάρτα σε Ρέαμπτσιουκ και Καμαρά.

Η ομάδα της Βουλγαρίας δεν είναι Νέφτσι Μπακού. Βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο, έχει δουλευτεί καλά από τον προπονητή της και χρειάζεται προσοχή, όμως ο Ολυμπιακός υπερτερεί σε ποιότητα και εμπειρία.

Για να περάσει, βέβαια, στα πλέι οφ επιβάλλεται να παίξει σαν πραγματικός Ολυμπιακός από την αρχή του ματς, έτσι ώστε να καθίσει στη θέση του οδηγού και να μην επιτρέψει στους Βούλγαρους να κάνουν παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ έμεινε ζωντανός με το γκολ του Ολιβέιρα, όμως ήταν απογοητευτικός. Είχε την κατοχή, αλλά έπαιζε αργά και προβλέψιμα. Δεν είχε ουσία στο παιχνίδι του.

Δέχθηκε δυο γκολ από δώρα του Μιχαηλίδη και του Πασχαλάκη, ο οποίος στην  κυριολεξία είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο.

Ο Δικέφαλος ξύπνησε μετά το 2-0 και τις αλλαγές του Λουτσέσκου, ο οποίος θα συνειδητοποίησε ότι η ομάδα του έχει κενά.

Χρειάζεται αριστερός μπακ, διότι ο Βιεϊρίνια δεν είναι κλασικός αμυντικός, άρα ο Ρουμάνος δεν μπορεί να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Ο Εσίτι είναι βαρύς για 6άρι.

Κατά τη γνώμη μου ο ΠΑΟΚ έχει ανάγκη από έναν μεγάλο κόφτη που θα βοηθά τους στόπερ και θα αποτελεί τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Ο Κούρτιτς δεν είναι τέτοιος παίκτης. Παίζει σαν 8άρι.

Από εκεί και πέρα ο Ελ Καντουρί δεν βλεπόταν από αριστερά, όπως ο Ζίφκοβιτς από δεξιά, ενώ ο Καγκάβα αποδείχθηκε λίγος. Πολύ καλύτερος ήταν ο Μπίσεσβαρ που ξεκινούσε πιο πίσω την οργάνωση του παιχνιδιού.

Ο δε Τζόλης για μια ακόμη φορά έβαλε το «εγώ πάνω από το εμείς».

Εννοείται ότι ο ΠΑΟΚ έχει το ελαφρυντικό του πρώτου επίσημου αγώνα, όμως δεν αντιμετώπισε κάποιο μεγαθήριο. Η Μποέμιανς μάχεται, παίζει δυνατή άμυνα και βγαίνει στην κόντρα. Μέχρι εκεί.

Ο ΠΑΟΚ είναι ανώτερος, αλλά θα πρέπει να το αποδείξει στην Τούμπα. Να είναι πολύ σοβαρός και παθιασμένος για να μην την πατήσει και εκτεθεί ανεπανόρθωτα όπως η ΑΕΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ