Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναβάλλεται η επιστροφή της Μπαρτσελόνα στο «Camp Nou»

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε στις 20 Νοεμβρίου ότι αναβάλλει την επιστροφή της στο θρυλικό «Camp Nou», το οποίο βρίσκεται σε διαδικασία εκσυγχρονισμού και επέκτασης εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επιστροφή δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί νωρίτερα από τα μέσα Φεβρουαρίου 2025, λόγω «υλικοτεχνικών περιορισμών».

«Ο σύλλογος αποφάσισε να συνεχίσει να αγωνίζεται στο Ολυμπιακό Στάδιο «Lluis Companys» (Montjuïc) μέχρι το τέλος της αρχικής φάσης του Champions League», επιβεβαιώνει η Μπαρτσελόνα σε ανακοίνωσή της, η οποία δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου.

Αυτή η απόφαση ελήφθη λόγω των κανονισμών της UEFA, οι οποίοι απαγορεύουν οποιαδήποτε αλλαγή γηπέδου κατά τη διάρκεια αυτής της «αρχικής φάσης», καθώς και λόγω των υλικοτεχνικών δυσκολιών και του πρόσθετου κόστους που συνεπάγεται η διατήρηση δύο εγκαταστάσεων μεγάλης χωρητικότητας σε λειτουργία ταυτόχρονα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι αγώνες του Champions League, όπως αυτός της 29ης Ιανουαρίου με την Αταλάντα, καθώς και οι αγώνες της 21ης και 22ης αγωνιστικής της La Liga με τη Βαλένθια και την Αλαβές, θα διεξαχθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο «Lluis Companys», το οποίο φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα από την αρχή των εργασιών ανακαίνισης.

Δεδομένου ότι ο αγώνας με την Αλαβές είναι προγραμματισμένος για τις 2 Φεβρουαρίου, η επιστροφή στο «Camp Nou» δεν αναμένεται να γίνει πριν από τον αγώνα με τη Ράγιο Βαγιεκάνο στις 15 Φεβρουαρίου.

Οι εργασίες εκσυγχρονισμού του «Camp Nou», οι οποίες ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2023 και το γήπεδο πλέον θα ονομάζεται «Spotify Camp Nou» λόγω συμφωνίας χορηγίας με την πλατφόρμα μουσικής, αναμένεται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι του 2026. Ο στόχος είναι η αύξηση της χωρητικότητας του γηπέδου στις 105.000 θέσεις. Ωστόσο, οι εργασίες έχουν καθυστερήσει λόγω προβλημάτων με τις άδειες και παράπονα από εργαζομένους για τις συνθήκες εργασίας.

Για την αποφυγή περαιτέρω καθυστερήσεων, η Μπαρτσελόνα είχε ήδη ζητήσει από το δημαρχείο της πόλης να παρατείνει τη σύμβαση για τη χρήση του Ολυμπιακού Σταδίου «Montjuïc» μέχρι τον Μάρτιο του 2025.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ