Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Μαραθώνιος Βερολίνου: Ο Αντόλα νίκησε τον Μπέκελε

Ο Αιθίοπας, Γκουγέ Αντόλα, θριάμβευσε στον Μαραθώνιο του Βερολίνου, που ολοκληρώθηκε σήμερα (26/09), καθώς κάλυψε τα 42.195 μέτρα της διαδρομής σε δύο ώρες, πέντε λεπτά και 45 δευτερόλεπτα, προηγούμενος του Κενυάτη, Μπίθγουελ Γεγκόν και του συμπατριώτη του, Κενενίσα Μπέκελε.

Ο αγώνας διεξήχθη υπό ιδανικές καιρικές συνθήκες, με τον 39χρονο Μπέκελε να δηλώνει την πρόθεση να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ του Ελιοντ Κίπσογκε (2 ώρες 01 λεπτά 39 δευτερόλεπτα). Μέχρι περίπου το 25ο χιλιόμετρο, μια ομάδα τεσσάρων δρομέων, μεταξύ των οποίων ο Μπέκελε και ο Αντόλα, είχαν στα «πόδια τους» επίδοση καλύτερη από το παγκόσμιο ρεκόρ, που σημείωσε ο Κιπτσόγκε το 2018 στην ίδια διαδρομή.

Ομως στην συνέχεια, ο ρυθμός «έπεσε» αισθητά, με αποτέλεσμα όταν ο Μπέκελε συνειδητοποίησε, στο 27ο χιλιόμετρο, ότι δεν μπορεί να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ, να προσπαθήσει, τουλάχιστον, για την νίκη. Τελικά, ο Αντόλα απεδίχθη πιό δυνατός στο τελευταίο τμήμα της διαδρομής και έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού.

Στις γυναίκες, πρώτευσε η Γκοτιτόμ Γκεμπρεσλάσε από την Αιθιοπία (2:20.09) και ακολούθησαν οι συμπατριώτισσες της, Χιγότ Γκεμπρεκιντάν και Ελέν Τολά.