Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
GP Τουρκίας - FP3: Γκασλί στη βροχή, 2-3 για τις Red Bull (ΦΩΤΟ)

GP Τουρκίας - FP3: Γκασλί στη βροχή, 2-3 για τις Red Bull (ΦΩΤΟ)

Η τελευταία διαδικασία ελεύθερων δοκιμών στο τουρκικό Grand Prix της Formula 1 ξεκίνησε υπό βροχή, όμως σύντομα αυτή σταμάτησε κι η πίστα άρχισε να στεγνώνει σχετικά γρήγορα, με την άσφαλτο να προσφέρει αρκετή πρόσφυση ακόμα κι έτσι.

Αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι μέσα σε 25 λεπτά οι οδηγοί πέρασαν από τη full wet γόμα στην ενδιάμεση, ενώ προς το τέλος της διαδικασίας είχε διαφανεί και μία στεγνή λωρίδα ασφάλτου πάνω στην αγωνιστική γραμμή.

Αρκετοί οδηγοί επέλεξαν να κάνουν ελάχιστους γύρους σε αυτές τις συνθήκες, αφού στις κατατακτήριες δεν αναμένεται (προς το παρόν) βροχή.

Ο Pierre Gasly δεν ήταν ένας από αυτούς κι έγραψε και τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας, με τους Max Verstappen και Sergio Perez να σημειώνουν λιγότερα χιλιόμετρα και να μένουν για λίγο πίσω του.

Η Ferrari παρέμεινε ψηλά, αλλά πολύ μακριά από την άποψη του χρόνου που έκαναν οι Carlos Sainz και Charles Leclerc, κοντά στο 1 δευτερόλεπτο πίσω από τον Γάλλο της AlphaTauri.

Σε ό,τι αφορά τον Lewis Hamilton, ο Βρετανός επέλεξε να κάνει μόλις 5 γύρους και να επιστρέψει στα πιτς, περνώντας χρόνο μπροστά από τα γραφεία των μηχανικών, αναλύοντας δεδομένα.

Ασφαλώς, δεν έλειψαν και τα λάθη, ειδικά στην κατηγορική Κ9 που μάζεψε αρκετό νερό και έπιασε εξ απήνης τους οδηγούς.

Είχαμε και μία διακοπή στη διαδικασία, όταν ο George Russell βρέθηκε κολλημένος στην αμμοπαγίδα, όταν έχασε τον έλεγχο, πατώντας πάνω σε ένα ρυάκι νερού στην κατηφορική έξοδο της Κ2.

Αναλυτικά η κατάταξη στο FP3 του τουρκικού Grand Prix: