Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Χάμιλτον Φερστάπεν

ΒΙΝΤΕΟ: Αυτή είναι η απόφαση για το τρακάρισμα Χάμιλτον-Φερστάπεν στη Μόντσα

Το γκραν πρι της Ιταλίας σημαδεύτηκε από τη δεύτερη σύγκρουση ανάμεσα στον Λιούις Χάμιλτον και τον Μαξ Φερστάπεν στο 2021. Οι δύο οδηγοί ήρθαν δίπλα-δίπλα στον 26ο γύρο, όταν ο Βρετανός πιλότος βγήκε από τα pit, με τον Ολλανδό να καβαλά το εσωτερικό κερμπ της στροφής 2. Ως αποτέλεσμα τα δύο μονοθέσια είχαν επαφή, με τη Red Bull να καβαλά τη Mercedes και οι δύο πιλότοι οδηγήθηκαν εκτός αγώνα.

Μάλιστα το πίσω δεξί ελαστικό του Φερστάπεν χτύπησε το κεφάλι του Χάμιλτον. Στην περίπτωση αυτή, το «Halo» έσωσε τη ζωή του Χάμιλτον και απέδειξε πως η δουλειά της Φόρμουλα 1 για περισσότερη ασφάλεια είναι επιτυχημένη.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα, οι αγωνοδίκες κάλεσαν τους δύο οδηγούς, για να δώσουν την άποψή τους αναφορικά με το συμβάν. Οι οδηγοί έριξαν την ευθύνη ο ένας στον άλλο όπως είναι λογικό, όμως την τελική απόφαση την πήραν οι αγωνοδίκες.

Όπως ανακοινώθηκε, την ευθύνη την έριξαν στον Φερστάπεν, ο οποίος δέχθηκε ποινή 3 θέσεων στην εκκίνηση του επόμενου αγώνα που θα διεξαχθεί στη Ρωσία. Αυτό σημαίνει πως θα εκκινήσει 3 θέσεις πίσω από τη θέση που θα πάρει  στις κατατακτήριες δοκιμές. Παράλληλα, οι αγωνοδίκες έδωσαν στον Φερστάπεν 2 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια.