Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ιακωβίδης: «Άκουσα ότι βγήκα για να κλαφτώ» - Η εξομολόγηση για το bullying που έχει δεχθεί στον αθλητικό χώρο

Ιακωβίδης: «Άκουσα ότι βγήκα για να κλαφτώ» - Η εξομολόγηση για το bullying που έχει δεχθεί

Στον ψυχολογικό πόλεμο που έχει δεχθεί στον αθλητικό χώρο αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Ιακωβίδης στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης στον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Καλεσμένος του The 2Night Show, ο αρσιβαρίστας που συγκίνησε όλη την Ελλάδα όταν ανακοίνωσε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο πως αποσύρεται από την ενεργό δράση λόγω οικονομικών προβλημάτων, άνοιξε τα χαρτιά του και μίλησε για όσα δεν γνωρίζαμε για εκείνον.

Με αφορμή το ξέσπασμα που είχε on camera, ο αθλητής της άρσης βαρών ανέφερε πως όλα αυτά τα χρόνια, πέρα από τις οικονομικές δυσκολίες είχε να αντιμετωπίσει και τον ψυχολογικό πόλεμο και το bullying από ανθρώπους του αθλητισμού, περιγράφοντας μία από τις εμπειρίες του.

"Ξέρεις τι είναι να αγωνίζεσαι με έναν άλλον αθλητή Έλληνα, στην ίδια κατηγορία, ίδια μέρα, ίδια ώρα και να τον στέλνουν αυτόν πέντε ημέρες νωρίτερα να κάνει προσαρμογή και εσένα να σε στέλνουν την προηγούμενη; Αυτό δεν είναι αδικία; Πολλές φορές δεν σε γουστάρουν για διάφορους λόγους. Οι άνθρωποι που το έκαναν αυτό έχουν αποχωρήσει τώρα, αλλά εμένα την ψυχή μου τη γέμισαν δηλητήριο; Με πόνεσαν; Έμεινε μέσα μου η αδικία; Τι να το κάνω;", αναρωτήθηκε ο γνωστός αθλητής.

Όπως γίνεται κατανοητό, ο παρουσιαστής δεν θα μπορούσε να μην τον ρωτήσει για τις δηλώσεις του εκείνες και τη σκηνή – όπως του είπε – που ήρθε η κάμερα μπροστά και έκανε την θλιβερή ανακοίνωση.

Τότε ο αθλητής προχώρησε σε μια πικρή ομολογία πως ακόμη και σήμερα κάποιοι του λένε ότι έκανε… επαιτεία. Ακόμη και αθλητικοί παράγοντες. «Άκουσα κι ότι βγήκα για να κλαφτώ. Από παράγοντες ειπώθηκαν. Ότι κλάφτηκα, μιζέρια, επαιτεία. Το είπαν κι αθλητικοί παράγοντες και πολιτικοί και ακόμη τα ακούω, αλλά τα σχόλια έχουν βαρύτητα ανάλογα με την προσωπικότητα που τα λέει. Δεν με ακουμπούν αυτά. Έχω δει κι έχω αντιμετωπίσει πολλά σε όλη την αθλητική μου δραστηριότητα. Δεν με αγγίζουν. Ως εδώ έφτασα ολομόναχος, με λιγοστή βοήθεια», με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου να μην μπορεί να πιστέψει αυτά που άκουγε και την περιγραφή της ζοφερής πραγματικότητας που βιώνει ένας αθλητής για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα.

Βέβαια εκείνη η σκηνή του… αποχαιρετισμού – προσωρινού όπως ευτυχώς κατέληξε να είναι – συγκινεί ακόμη τον Θοδωρή Ιακωβίδη «Με είχαν πάρει τα δάκρυα από πριν, όταν έκανα την προσπάθεια και φίλησα το πλατό. Δεν μπορούσα να κρατηθώ. Μπορούσα και καλύτερα, αλλά αντιμετώπιζα ένα πρόβλημα τραυματισμού. Δεν ήμουν 100% έτοιμος. Δυόμιση χρόνια αγωνιζόμασταν, με όλα τα προβλήματα εξαιτίας του covid για να βγούμε από όλους τους αγώνες οι 14 καλύτεροι και η παγκόσμια ομοσπονδία έδωσε και μια wild card και γίναμε 15» τόνισε ο μοναδικός αρσιβαρίστας που μας εκπροσώπησε στο Τόκιο και ο οποίος τερμάτισε στην 11η θέση.