Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλμέιδα vs Αλόνσο, μέρος 7…

Ματίας Αλμέιδα και Ντιέγκο Αλόνσο θα τεθούν αντιμέτωποι στο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό (29/09, 21:30), όμως αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που θα διασταυρώσουν τα «ξίφη» τους. Μπορεί να μην έχουν «κονταροχτυπηθεί» ξανά στην Ελλάδα, καθώς ο Αλόνσο το καλοκαίρι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του τριφυλλιού, αλλά έχουν παρελθόν από την παρουσία τους στα γήπεδα της Βόρειας Αμερικής.

Τις πρώτες τους «μάχες» οι δύο προπονητές τις είχαν δώσει στα γήπεδα του Μεξικού, όταν ο Αλμέιδα καθόταν στον πάγκο της Τσίβας κι ο Αλόνσο είχε τα ηνία της Πατσούκα. Αμφότεροι έκατσαν για πολύ καιρό στις δύο ομάδες, με τον νυν τεχνικό της Ένωσης να μετρά 147 παιχνίδια και τον νυν προπονητή των πράσινων να μετρά 173 αγώνες.

Πρώτη φορά κοντραρίστηκαν στις 2 Νοεμβρίου του 2015, όταν Τσίβας και Πατσούκα είχαν έρθει ισόπαλες με 4-4 σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ενώ στις 24 Οκτωβρίου του 2016 ήταν η δεύτερη φορά, με τον Αλόνσο να νικά τον Αλμέιδα, αφού η Πατσούκα είχε επικρατήσει με 2-1 στη Γουαδαλαχάρα. Στις 10 Σεπτεμβρίου του 2017 ο «Πελάδο» πήρε την… εκδίκηση του, με την Τσίβας να νικά με 3-1 την Πατσούκα, ενώ στις 18 Φεβρουαρίου του 2018 έμειναν στο «Χ» (1-1). Αυτή ήταν και η τελευταία μεταξύ τους «μάχη», με τον απολογισμό να είναι 1-4-1.

Πέρα από το Μεξικό, οι δύο προπονητές είχαν κοινό διάστημα παραμονής και στις ΗΠΑ, στο MLS. Μετά την Τσίβας, ο Ματίας Αλμέιδα συνέχισε την καριέρα του στη Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς, ενώ ο Ντιέγκο Αλόνσο, αφού πήγε και στην Μοντερέι, ανέλαβε την Ίντερ Μαϊάμι. Ωστόσο, δεν βρέθηκαν ποτέ αντιμέτωποι στις ΗΠΑ, διότι η ομάδα του Αλμέιδα ήταν στο πρωτάθλημα της Δυτικής Περιφέρειας, ενώ το συγκρότημα του Αλόνσο ήταν στην Ανατολική Περιφέρεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ